Door de bomen de bush niet meer zien

woensdag 24 juli

Vandaag moet ik beginnen met een rectificatie… Had ik gisteren nog Ash de credits gegeven dat hij achteruit de honeybadgers wist bij te houden, vandaag kreeg ik van Kate op m’n kop omdat zij toch echt achter het stuur zat op dat moment. Sorry dus, Kate! (en lang leve Google translate waardoor mijn medestudenten m’n blog dus blijkbaar ook kunnen volgen).

Gisteren te horen gekregen dat de les van vanmorgen een uur later zou beginnen omdat men van het elektriciteitsbedrijf langskwam om alle kastjes schoon te maken. Vogels schijnen erin te nestelen waardoor er een groot risico op brand ontstaat. Om dat te doen moest alle stroom eraf, waardoor de les dus uitgesteld werd. Uiteindelijk heeft het tot twaalf uur geduurd, waardoor we het programma om hebben moeten gooien. We zijn gestart met het praktijkgedeelte van bomen; in duo’s naar buiten, een boom zoeken, identificeren en daar interessante feiten over verzamelen. Vervolgens presenteren aan de rest.

Medestudent Lawrence

Medestudent Lawrence

Ik was samen met Lawrence en wij bleken een Sickle Bush uitgekozen te hebben. Ik kon gelijk iets interessants vertellen: als je niet oppast bij het lostrekken van een tak dan steekt ie je.

Na de brunch ging Cobus los op het theoriegedeelte van planten en bloemen. Langzamerhand werd duidelijk dat hij ervoor doorgeleerd had. Niet alles was te volgen voor ons leken, maar duidelijk was wel dat hij er heel veel van weet. In ieder geval weer helemaal opgefrist op het gebied van fotosynthese, anatomie van bomen en planten etc. Zaterdag examen en alleen de vrijdagmiddag- en avond om te studeren. het goede nieuws kwam van Charles; grassen worden doorgeschoven naar een later moment. Wanneer de regens vallen en de grassen weer gaan groeien, kunnen we ze gaan identificeren en dat wordt het moment dat we erover geëxamineerd gaan worden. Komt niet slecht uit, want deze week is het weer erg druk.

Na het theoriegedeelte tijd voor de tweede praktijkoefening; met het bomenboek de bush op de campus in en bomen identificeren. Is lastiger dan het lijkt (er zijn meer dan 1000 bomen beschreven in ons boek), maar er blijkt zowaar een systeem voor te zijn dat met enige oefening snel tot resultaat leidt.

Morgen gaan we naar het reptielenpark om wat beesten van dichtbij te bekijken, ook handig voor het examen van zaterdag. Een aantal van ons wil zich inschrijven voor de ‘snake handling course’ waarbij je in een kamer gedumpt wordt waarin zich vijf zeer giftige slangen overal kunnen bevinden. Of je die maar even wilt vangen. Mij niet gezien…

Voor ik afsluit nog het antwoord op de quizvraag van gisteren… leeuw was het meest gegeven antwoord, maar dat was het helaas niet. Wij hadden het in onze groep ook allemaal fout (een schrale troost aangezien wij natuurlijk ook nog steeds beginners zijn). Het bleken sporen van een hyena te zijn…

Hyenasporen.... voor de oplettende kijker; linksdaarnaast nog een pootafdruk van een jakhals.

Hyenasporen…. voor de oplettende kijker; linksdaarnaast nog een pootafdruk van een jakhals.

1 reactie op “Door de bomen de bush niet meer zien

Voeg een reactie toe