Eerste vrije week!

zaterdag 3 augustus

Vandaag examen gehad van maar liefst vier modules: astronomie, ecologie, taxonomie en oriëntatie & survival. Gisterenavond moest ik hiervoor nog vol aan de studie, waardoor ik geen tijd meer had om een blog-update te doen (ook niks te melden aangezien ik de hele dag alleen gestudeerd had).

Vrij goed gevoel over het examen van vandaag, moet gemiddeld wel minimaal de 75% gehaald hebben. Dat is een prettige gedachte om de vrije week mee in te gaan. We zijn er allemaal zo onderhand wel aan toe. Dat klinkt een beetje zeikerig, als je hier zit en de hele dag met leuke dingen bezig mag zijn en geweldige dingen ziet, maar het tempo ligt enorm hoog. Laat m’n collega’s het niet horen, maar ik geloof niet dat ik ooit zo hard gewerkt heb. Gemiddelde dag begint rond 5:30 (soms nog een uur eerder) en meestal ben ik tot 21:00 continu bezig. Tijd om even de teugels te laten vieren dus. Maar niet te veel, want de kans om ’s morgens vroeg in Kruger Park gamedrives te doen laten we natuurlijk niet lopen.

Vandaag zijn we naar Hoedspruit geweest om inkopen te doen voor Kruger Park en om onze huurauto op te halen. Mooi Volkswagenbusje voor acht personen, terwijl we met z’n zessen zijn. Alle ruimte dus. Enige minpuntje is dat de ramen van de achterste bank niet open kunnen, waardoor foto’s maken en filmen een stuk lastiger is vanwege de weerspiegeling. Veel rouleren met de zitplaatsen dus en hopen dat je niet net achterin zit als er iets bijzonders te zien is.

Komende week weet ik niet hoe het zit met de internet-toegang dus het is lastig te zeggen of ik berichten op m’n blog kan plaatsen en wanneer. Voor nu in ieder geval als afsluiting wat audio die ik van een filmpje van kamergenoot James heb gehaald (ik was er helaas zelf niet bij).

James kwam met zijn groep eergisteren aan het eind van de dag vier leeuwen tegen toen het al donker was (op de weg terug naar de uitgang van het reservaat). Na enige tijd kwamen ze op de Jeep af en Trevor zette de motor en de lichten uit zodat het stil en pikdonker was. Vervolgens begonnen de leeuwen geluid te maken… Op het geluidsfragment is goed te horen wat dat blijkbaar met je doet als je het op een meter afstand hoort; het gaat door merg en been. James geeft commentaar op zijn geheel eigen (Ierse) wijze. Klik op onderstaande link om af te spelen.

James en de leeuwen

1 reactie op “Eerste vrije week!

 1. johan debruin

  Hallo Frank ,
  Gefeliciteerd met naar je denkt goed gemaakte examens
  we hopen dat je wat rustigere en wat ontspannen week krijgt .
  we volgen je op je blog en een fijn weekend.
  groetjes johmar.

Voeg een reactie toe