Alles mag, niks moet

maandag 18 november

Gisteren waren James, Ash en ik oorspronkelijk van plan om naar Blyde River Canyon te gaan. Dichtbij genoeg (het begin ervan ligt op een klein uur rijden van de campus), maar toch waren we er nog niet geweest sinds we hier waren.

Gisterenochtend echter opgestaan met zware bewolking en op het weerbericht kans op regen, dus toch maar besloten niet te gaan. De zware bewolking was een voorbode voor wat eerst een prachtige (en hete) dag zou worden, om vervolgens tegen het eind van de middag weer te betrekken en in de avond en nacht de eerste écht serieuze regens van het seizoen op te leveren. Gevolg was dat er vanmorgen overal grote plassen in de weggetjes op de campus stonden en dat je duidelijk kon zien waar het water allemaal gestroomd had. Het water in de dam staat nu zichtbaar hoger, wat een welkome verandering is aangezien de Catfish in de dam begonnen te sterven aan een overdosis algen in het weinige water dat er nog over was.

James vertrekt morgen (samen met Sean) naar zijn placement in de Oost-Kaap (aan de zuidoostkust van Zuid-Afrika). Hij gaat daar ruim een half jaar als gids werken bij Sibuya (zie: www.sibuya.co.za). Omdat hij nog de nodige zaken moest inslaan, zijn we gisteren naar Tzaneen gegaan. Bij terugkomst wat gehangen in het klaslokaal, geïnternet en wat schoongemaakt. Rare gewaarwording om voor het eerst in vier maanden niet iets te ‘moeten’. Wel effe lekker, trouwens.

Vandaag was ook zo’n dag; ik moest James en Sean naar de autoverhuur in Hoedspruit zodat ze hun huurauto konden ophalen. Vic ging ook mee. Op weg naar Hoedspruit was er een ander bijeffect van de zware regenbui zicht- en voelbaar. Onze onverharde weg is op meerdere plekken aangevuld met zand om de rotsen die er doorheen steken een niet al te groot probleem te laten zijn. Nu was echter veel van dat zand weggespoeld en was het erg uitkijken en langzamer rijden.

Gelukkig stonden er nog geen gedeeltes van de weg onder water zodat we verder zonder problemen het asfalt bereikten.

Tijdens de lunch bij de Spur in Hoedspruit zagen we CJ en Emma ineens langslopen, in hun uniformen van Karongwe (waar ze beiden zaterdag begonnen zijn). Vreemd om je oud-medestudenten zo tegen te komen… Ze hadden net nieuwe vrijwilligers opgehaald die ze Hoedspruit lieten zien (bij Siyafunda kun je vrijwilligerswerk doen en Emma en CJ maken deel uit van de begeleiding). Gelijk met hen afgesproken om zaterdagavond in Mahlahla Lodge wat te gaan drinken (Siyafunda ligt in Makakali, dus zitten ze nog steeds hier in de buurt). Waarschijnlijk zien we dan ook weer Andy, Lawrence en Kate want die zijn bij Karongwe terechtgekomen, een gamereservaat tegenover Makalali.

Bij terugkomst op de campus was het inpakken geblazen voor James. Ik heb mijn spullen zo veel mogelijk aan de kant gegooid om hem de ruimte te geven. Ongelofelijk hoe veel spullen hij verzameld heeft. Ik maak me nu enigszins zorgen over hoeveel ik eigenlijk heb en of ik dat allemaal een beetje mee terug ga krijgen.

Uit bovenstaande blijkt wel dat hier nu even niet zo veel spannends gebeurt. Dat was ook de reden dat er gisteren geen bericht was. Op zich best lekker om even niks te doen, maar het moet ook niet te lang duren. Ik heb voor mezelf van dinsdag tot vrijdag Kruger Park geboekt, waar ik zo veel mogelijk georganiseerde gamedrives en gamewalks wil doen (ik mis het alweer!). Morgenmiddag ga ik gelijk proberen met Ben & Tina en Ash af te spreken, want die zijn ook allemaal in Kruger Park deze week.

Ik zit nu trouwens op mijn kamer dit bericht te tikken, omdat er zoveel vliegen en muggen buiten zijn dat je niet meer normaal in het klaslokaal kunt zitten. Als dit klaar is ren ik naar het afgesloten hok in het klaslokaal om snel op internet te gaan en dit te uploaden en dan gauw weer terug. Ander nieuws op het ‘creepy crawly’-front: Ash zat gisteren op zijn kamer met zijn moeder te bellen, toen er ineens een Boomslang zijn kop om het hoekje van de deur stak. Cobus was toevallig op de campus en had hem gauw te pakken, maar het spektakel duurt hier dus voort.

Kruger Park heeft zoals bekend geen internettoegang, dus het volgende blogbericht zal pas weer aanstaande vrijdag zijn.

 

weetjevandedag

Tijdens de tweede sleep-out hadden we een gast; Erik Brits van de website ‘Nightjar Travel’.
Hij liep twee dagen met ons mee en maakte er een artikel over. Om een beeld te krijgen
van hoe een buitenstaander Bushwise beleefde, zie:

http://www.nightjartravel.com/magazine/bushwise-sleepout

3 reacties op “Alles mag, niks moet

 1. Moeders

  Frank geniet van je vakantie !!!
  En van de mieliepap met boerewors in de Krugerpark.
  Van alle gamewalks en gamedrives.
  Heerlijk om even niets te moeten ,
  succes en een goede reis voor James en Sean
  Groetjes xxx

 2. Ilona en Theo wessels

  Hoi Frank , je kan nu een relaxte vakantie houden na 4 maanden hard werken.,Je kan er nu lekker van gaan genieten en dat je maar weer veel bijzonderen dieren tegen komt op kruger park. Fijne dagen met vriendelijke groeten!!

Voeg een reactie toe