Amfibieën, vissen en droogoefenen

dinsdag 3 september

Om zeven uur begonnen met twee lessen achter elkaar; eerst Conraad met amfibieën (kikkers!), daarna Cobus met vissen.

Vissen in het werkboek...

Vissen in het werkboek…

Dieren die we op safari niet heel veel tegen zullen komen dus, maar desalniettemin interessant om erover te weten te komen. Na de lunch weer aan de slag gegaan om m’n werkboek met deze twee onderwerpen bij te werken. Het werkboek begint zo langzamerhand aardig vol te raken. Ook alweer een teken dat het theoriegedeelte er bijna op zit. Dat is maar goed ook, want ik had vandaag m’n evaluatiegesprek met Charles en Shirell. Over het algemeen positief (m’n cijfergemiddelde is inmiddels 87%), maar ik moet werken aan m’n praktijkdingen. Te weten rijvaardigheid (moet makkelijk op te lossen zijn, ook al omdat ik tot nu toe pas twee keer gereden heb) en aan mijn communicatie (meer tekst, meer interactie… dat gaat wat langer duren).

... en vissen in het zwembad (Trevor)

… en vissen in het zwembad (Trevor)

Kan dus alle praktijk gebruiken die eraan zit te komen. Ik heb me voorgenomen vanaf nu ook geen optionele gamewalk/-drives op de vrijdagmorgen meer te missen (dat heb ik twee keer moeten doen vanwege tijdgebrek voor studeren).

Tijdens de middag kreeg iedereen zo zijn evaluatiegesprek. Tussendoor kon iedereen voor de eerste keer ‘droog’ oefenen met de schietgeweren. Achtereenvolgens het geweer veilig maken, de kogels roteren, laden en de kogels er weer uithalen. Dat moeten we straks (letterlijk) geblinddoekt kunnen en vanaf nu gaan we dat dus tot vervelens toe oefenen. Leuk om te doen en belangrijk om het goed te beheersen als we straks met scherpe munitie mogen gaan schieten.

 

... waarna ik het zelf mag proberen

… waarna ik het zelf mag proberen

 

Cobus legt mij de juiste procedures uit...

Cobus legt mij de juiste procedures uit…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dag afgesloten met kikkers zoeken in onze eigen ‘dam’ onder leiding van Cobus en Conraad. Hoewel ik er zelf vier gelokaliseerd had, lukte het me niet om er eentje te pakken te krijgen. Ze glippen steeds weg als je ze probeert beet te pakken. Uiteindelijk hadden we een aardige oogst (inclusief een pad). Cobus heeft in een teiltje in onze eetkamer uitgelegd welke diertjes we gevangen hadden. Blijft bijzonder om te merken hoe breed en diepgaand zijn kennis is want dat gaat in een moeite door.

 

 

1 reactie op “Amfibieën, vissen en droogoefenen

Voeg een reactie toe