Creepy-Crawlies en Kruger Park

maandag 2 september

Vanochtend mocht ik voor de tweede keer achter het stuur om een gamedrive te doen. Begonnen we nog met alleen rijden, vanaf nu moeten we de gehele gamedrive verzorgen. Dat betekent dus ook zoeken naar wild en praten over wat je ziet (dieren, bomen, sporen, etc. etc.). Conraad was onze trainer maar voor de gelegenheid ging ook Charles mee op de achterbank. Het rijden op zich ging goed, maar deze gamedrive bevestigde nog maar eens wat ik al wist; ik moet nog veel leren voordat ik een fatsoenlijke field guide ben.

Twee Grey Herons in de boom...

Twee Grey Herons in de boom…

Op zich hebben we alle informatie er wel ingestampt, het moeilijke is om de juiste relevante informatie over wat je op dat moment ziet snel op een rijtje te hebben. En bij voorkeur ook nog een beetje vloeiend verhaal van maken, in plaats van feiten opdreunen. Ik denk dat het tijd wordt om wat ‘powerfacts’ over van alles en nog wat op kaartjes te zetten en die steeds verder uit te werken. Deze week hebben we ook weer presentaties over zoogdieren voor elkaar, die we ook gaan uitwisselen met elkaar. Zo bouwen we hopelijk langzaam maar zeker ons repertoire op en zijn we op niveau wanneer we ons assessment in november moeten doen.

... en eentje in de lucht

… en eentje in de vlucht

Je merkt ook dat we nu niet meer op gamedrive gaan om veel te zien, het is puur leren. Veel foto’s heb ik dus niet kunnen nemen (ook al omdat ik reed natuurlijk). Uiteindelijk hebben we bij het water nog wel wat kunnen zien; waaronder twee Grey Herons (niet te verwarren met onze blauwe reigers, al lijken ze er wel heel erg op).

 

 

Na de middag aan de slag met het werkboek voor de onderwerpen van deze week; Arthropods, Amphibians en Fish. Om 15:30 uur was het les over Arthropods, oftewel zo’n beetje alles wat kruipt en vliegt (behalve vogels). Hier ook wel ‘Goggos’ of ‘Creepy-Crawlies’ genoemd. Insecten, spinnen, schorpioenen, duizendpoten, teken en dat soort werk dus. Wordt weer ouderwets stampen met een groot aantal tabellen met verschillen tussen soorten. Na het eten zijn we op de campus met een blacklight op zoek gegaan naar schorpioenen (die lichten mooi op in dat licht), maar helaas geen succes. Morgen op frogging-night of anders donderdag bij het kamperen proberen we het opnieuw.

 Video dagtrip Kruger Park

Zoals gezegd hieronder nog wat beelden van de dagtrip naar Kruger Park vorige week woensdag. Afspelen op 720p voor de beste kwaliteit…

 

 

4 reacties op “Creepy-Crawlies en Kruger Park

 1. Marlous

  Hi Frank!

  Wat is dit fantastisch wat je allemaal meemaakt.
  Ik loop een beetje achter in het lezen van je blogs, maar ik ga je volgen.
  Heb het filmpje van de nijlpaard gezien, heftig. Mooi dramatisch muziekje eronder……Misschien eens onze compositie;)
  PIanogroet!

Voeg een reactie toe