Dubbele gamedrive

donderdag 1 augustus
Onze Jeep van boven

Onze Jeep van boven

Vandaag de hele dag gamedrives; vanmorgen in Makalali (met Trevor) en vanmiddag in Chimoyo (met Charles). Vooral de ochtend was er een met primeurs. De eerste grote mannetjesleeuwen, nijlpaarden en aasgier. Daarnaast heb ik voor het eerst op de ’tracker seat’ gezeten; een uitklapstoel voor op de Jeep van waar je het beste uitzicht hebt om dieren te spotten. En waar je als een gek over de Jeep moet klauteren zodra je leeuwen ziet (zoals Kate ondervond toen ze vanochtend op de tracker seat zat). Een persoon op dat stoeltje voorop de Jeep wordt door de leeuwen wel opgemerkt (in tegenstelling tot iedereen die in de Jeep zit) en dus loop je reëel gevaar als je erop blijft zitten.

Vandaag voor het eerst op de 'tracker seat'

Vandaag voor het eerst op de ’tracker seat’

In de middag op Chimoyo was er wat minder te beleven (wat betreft het zien van wild). Dat zijn we inmiddels gewend van dit gebied, maar dat biedt weer de mogelijkheid om onze kennis over alle andere dingen bij te spijkeren (met name bomen blijft moeilijk). Aan het eind van de dag hebben we de Jeep langs de kant van de weg gezet met alle lichten uit. Het was een extreem heldere lucht dus een fantastische sterrenhemel. Charles (fervent astronomie-fanaat) kon ons gelijk een beetje voorbereiden op het examen van zaterdag met ‘Scorpius’ aan de hemel.

r_IMG_1852r_IMG_1860

 

 

 

 

 

 

 

r_IMG_1703

Steenbok

Steenbok

 

 

 

 

White-Backed Vulture

White-Backed Vulture

White-Backed Vulture in de vlucht

White-Backed Vulture in de vlucht

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen de twee gamedrives in was het tijd om te studeren, wat nog niet meeviel. Na bijna vier weken behoorlijk druk programma begint de concentratie wat te verslappen. Het duurt allemaal dus wat langer. Morgenochtend hebben we de keuze om naar Hoedspruit te gaan, of een optionele activiteit (vorige week was dat een gamewalk, deze week ook bij voldoende interesse). De  derde en laatste optie is studeren. Helaas moet ik verstandig zijn en de optionele gamewalk laten schieten. Om de komende vrije week een beetje relaxed in te gaan wil ik zaterdag zo goed mogelijk presteren bij de examens over achtereenvolgens ecologie, taxonomie, astronomie en oriëntatie & survival.

Oh ja, voor ik het vergeet: het antwoord op de quizvraag van gisteren was inderdaad nijlgans!

1 reactie op “Dubbele gamedrive

  1. Edith Brouwer

    Hé Frank, na onze vakantie in Nepal ben ik nu je blogs aan het inhalen. Ik vind het super om je blogs te lezen. Je schrijft erg goed. Ik zou zonder je mooie foto’s zelf al plaatjes kunnen maken bij je teksten. Top! Ga ervan uit dat je na je harde werken een goede eerste vakantieweek hebt. Enne… ik blijf je graag volgen via dit blog. Geniet! Greetz, Edith

Voeg een reactie toe