Een (groen) rondje over de campus

zaterdag 7 december

Rond 9:00 uur vertrokken met Ben en Tina naar Hoedspruit waar ze hun huurauto moesten ophalen. Vlak voor Hoedspruit begon Ben (die naast me zat) ineens te roepen “Oe, Helmeted Guineafowl! Helmeted Guineafowl!”. Voordat ik doorhad wat hij bedoelde, stak vlak voor de auto een -inderdaad- Helmeted Guineafowl (of Tarantaal in het Afrikaans) over. Ik probeerde nog naar rechts te sturen, maar kon hem helaas niet meer ontwijken. Met een doffe klap was dat alweer de derde vogel die ik dit half jaar heb doodgereden (daarvoor had ik nog nooit iets aangereden, ongelofelijk maar waar). In Hoedspruit aangekomen checkte ik of er iets te zien was aan de auto en kwam ik erachter dat het Toyota-logo verdwenen was. Oeps! Dat wordt een dure grap, met 270 euro eigen risico… Misschien was het een zelfmoord-Tarantaal die wraak nam namens zijn soortgenoot die ik in Hermanus met een golfbal geraakt had.

Het pad van mijn kamer naar het zwembad en het klaslokaal

Het pad van mijn kamer naar het zwembad en het klaslokaal

In Hoedspruit gelunched met Tina en Ben en toen weer huiswaarts gegaan; tijd voor de grote schoonmaak. Maar eerst nog een rondje over de campus gelopen om wat foto’s te maken van alles in groene staat. Een groot verschil met hoe het was toen we hier kwamen (zie de video van 21 juli). Ik was vanmiddag alleen op de campus en ben langs alle huisjes gelopen. Zowat alles is alweer schoon en klaar voor de volgende groep studenten die op 7 januari begint. Echt de hoogste tijd dus dat wij laatblijvers hier vertrekken.

 

Rechtsvoor ons WC/ douche huisje, daarachter eerst de kamer van Ben en Tina en achteraan die van mij

Rechtsvoor ons WC/ douche huisje, daarachter eerst de kamer van Ben en Tina en achteraan die van mij

De Sicklebushes staan in bloei; nu wordt duidelijk hoe ze aan hun bijnaam komen ("Chinese Lantern Tree")

De Sicklebushes staan in bloei; nu wordt duidelijk hoe ze aan hun bijnaam komen (“Chinese Lantern Tree”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze achtertuin; de midgetgolfbaan en het klaslokaal

Onze achtertuin; de midgetgolfbaan en het klaslokaal

Links de caravan van Iris en rechts het voormalige krachthonk. Cobus' tuin in aanbouw in de voorgrond

Links de caravan van Iris en rechts het voormalige krachthonk. Cobus’ tuin in aanbouw in de voorgrond

 

 

 

 

 

 

 

Voor de laatste keer vanaf mijn vaste studieplekje...

Voor de laatste keer vanaf mijn vaste studieplek…

Aan het eind van de middag begonnen met het opruimen en inpakken. Het lukt gelukkig alle boeken in mijn kleine koffer te krijgen. Morgen pak ik mijn grote koffer, maar tenzij ik iets heel erg over het hoofd gezien heb, moet het gaan lukken om alles mee te nemen. Deze keer wil ik liever niet de 100 euro boete wegens drie kilo overgewicht die ik op de heenreis had…

Morgen het allerlaatste blogbericht!

Op mijn vaste plek in het klaslokaal om mijn blog bij te werken

Op mijn vaste plek in het klaslokaal om mijn blog bij te werken

3 reacties op “Een (groen) rondje over de campus

 1. Ilona en Theo Wessels

  Hallo Frank, je wordt nogmaals bedankt door wat je ons allemaal hebt laten zien. Door jou en de verhalen van onze kleindochter Mayra hebben wij een stukje meebeleefd van de wereld waar in jullie zaten. Elke avond was het kijken of jij al een stukje had geschreven en of er nieuwe foto’s bij waren. Wij kijken de blogs regelmatig terug. Wij wensen je nog een hele fijne week vakantie en daarna een goede terugreis naar. De hartelijke groeten Ilona en Theo

 2. zwager

  Final Countdown.

  Geniet er nog even van. Het is die 100,- dubbel en dwars waard geweest!
  Jij bent een ervaring rijker die niemand je kan afnemen en ook naar de toekomst zal dit je alleen maar sterker maken.

  Ik ben benieuwd wat je daar allemaal nog mee gaat krijgen deze laatste week over Mandela maar dat horen we wel als je terug bent.

  Bedankt voor de Real life soap van Frank van Tiggelen het afgelopen half jaar. Misschien iets om in Nederland door te zetten?

  Feyenoord weer eens gewonnen.

 3. Peter en Adrie

  Hoi Frank,
  Nog een fijne laatste week en een behouden terugreis naar een koud en nat Nederland.
  Dat zal even wennen worden.
  Wij hebben genoten van jouw verhalen en foto’s.
  Tot ziens bij vader en moeder.

  gr.tante Adrie/oom Peter

Voeg een reactie toe