Een lamme klauw en actiefoto’s

zondag 10 november

Gisteren was er geen blog-bericht omdat we ’s avonds zijn gaan eten bij Mahlahla Lodge (schuin tegenover de campus). Na afloop daar blijven hangen om nog wat te poolen en bij terugkeer geen fut meer om mijn blog bij te werken. Er was over gisteren ook niet zo heel veel te melden.

Gisterenochtend begonnen met het omschrijven van mijn werkboek. Ik had gedurende de hele opleiding alle modules in potlood ingevuld. Bij het inleveren van de werkboeken bleek dat het in pen had gemoeten. Samen met mij zijn er nog zes of zeven die het in potlood hadden gedaan. Allemaal waren ze druk aan de slag gegaan dus kon ik niet achterblijven (al was ik het eerst niet van plan). Na drie uur schrijven (en een lamme hand) kon ik met Matt, James en Ash mee naar Tzaneen. Cobus reed met ons mee op de heenweg, altijd gezellig om hem erbij te hebben (en een uitgelezen mogelijkheid om hem uit te horen, want hij heeft ongelofelijk veel kennis en deelt die ook graag). In Tzaneen weinig bijzonders gedaan; wat gegeten bij de KFC en boodschappen gedaan in het winkelcentrum. In de loop van de middag teruggekeerd en ’s avonds dus naar Mahlahla Lodge.

Vijf pennen en vier pleisters...

Vijf pennen en vier pleisters…

Vanmorgen weer verder met het omschrijven van mijn werkboek. Dat gaat als volgt: eerst schrijf je een hele pagina met zwarte pen over de tekst in potlood heen, dan gum je de hele pagina uit. Dat werkt gelukkig goed, want eerst uitgummen, de zin onthouden en dan in pen opschrijven was een vrij pijnlijke bedoeling. Het schrijven is sowieso pijnlijk, want ik ben het niet (meer) gewend om lang achter elkaar een pen vast te houden. Vanmorgen preventief te werk gegaan (zijn jullie trots op me, collega’s?) en pleisters om mijn vingers gedaan.

Bidsprinkhaan

Bidsprinkhaan

Tijdens het schrijven krijg je zo links en rechts nog wat van de natuur mee, in de vorm van insecten en kikkers. Zo zat er een enorme bidsprinkhaan op een koffiemok en een kikker op mijn rugzak. Om 14:00 uur was ik eindelijk klaar met mijn werkboek.

Kikker

Kikker (let niet op de kwaliteit; met mijn telefoon genomen)

 

 

Ondertussen aan de slag met mijn werkboek voor het Trails Guide-examen voor vrijdag. Dat is een apart werkboek, dat we niet per se hoeven te doen. Tot nu toe heeft het invullen van het werkboek voor de level 1 modules echter altijd goed gewerkt als voorbereiding op examens, dus deze keer doe ik het ook weer. “Trails Guide” heb je trouwens nodig als je gamewalks wilt gaan begeleiden (samen met Advanced Rifle Handling). Morgen en overmorgen staan de herkansingen voor de schietoefeningen gepland, dus ik ga vandaag ook nog de DVD waarin ze de oefeningen stap voor stap uitleggen nog eens bekijken.

Om 16:30 speelt Feyenoord thuis tegen AZ (17:30 lokale tijd hier), dus dat staat ook nog op het programma (via Radio Rijnmond internet-radio). Al met al dus een rustige, relaxte zondag. De sfeer op de campus is ook zo… na de praktijkassessments is hier iedereen een stuk meer tot rust gekomen. De laatste weken waren dan ook een gekkenhuis qua hoeveelheid werk en examenstress. De meeste van mijn medestudenten vertrekken komend weekend al naar hun placements (mijn kamergenoot James vertrekt dinsdag over een week). Dat ik dan een kamer voor mezelf heb is prettig, maar het blijft jammer dat zowat iedereen na vier maanden en een week alweer vertrokken is. Ik blijf hoogstwaarschijnlijk over met Ben en Tina (mijn buren), waar ik het prima mee kan vinden. Na de off-week die zaterdag as. begint hebben we nog twee weken officieel programma met zijn drieën. Dat komt erop neer dat Cobus en Conraad ons meenemen op gamedrives en uitjes in de omgeving. Zal best gezellig worden, maar heel anders dan het tot nu toe is geweest…

Op de Bushwise Facebook pagina zijn inmiddels wat foto’s gepost die tijdens de assessments van afgelopen week gemaakt zijn. Zie hieronder voor wat voorbeelden van mij in actie tijdens mijn assessment (alle foto’s gemaakt door Charles Delport).

Hier leg ik aan James, Andy, Matt en Lawrence uit hoe een olifant de schors van een boom sloopt...

Hier leg ik aan James, Andy, Matt en Lawrence uit hoe een olifant de schors van een boom sloopt (een Marula in dit geval)…

... en hier hoe je met olie uit de zaden van de Greenthorn een Indiana Jones-fakkel kunt maken samen met een Black Stick Lily

… en hier hoe je met olie uit de zaden van de Greenthorn in combinatie met een een Black Stick Lily een Indiana Jones-fakkel kunt maken

 

 

 

 

 

 

 

Gemalen knoppen van een Knobthorns kunnen gebruikt worden om allerlei kwalen te genezen en -geloof het of niet- om borstgroei te stimuleren

Gemalen knoppen van de Knobthorn kunnen gebruikt worden om allerlei kwalen te genezen en om -geloof het of niet- borstgroei te stimuleren

Sean heeft op zijn assessment een uitgebreide koffietafel

Sean legt het assortiment op zijn uitgebreide koffietafel uit. Debbie neemt alvast een slok.

 

 

 

 

 

 

 

Kenmerkende pose voor de afgelopen vier maanden

Kenmerkende pose voor de afgelopen vier maanden

 

weetjevandedag

Vogels hebben een heel scala aan verzorgingsrituelen en badderen maakt daar een
belangrijk onderdeel van uit. Dat kan zijn in het water, in de zon of zelfs in de grond. Een
voorbeeld van het laatste (een stofbad) kwamen we tegen toen ik met mijn ouders en zus
in Kirstenbosch Botanical Gardens was.

We liepen langs een Cape Francolin die doodgemoedereerd zat te stofbadderen. Zelfs toen we heel dichtbij kwamen, bleef hij rustig zitten om zijn grote schoonmaak af te maken.
Het doel van zo’n stofbad is om parasieten af te schudden en om het teveel aan
‘preening oil’ (olie die ze zelf produceren en in hun veren aanbrengen om ze
in goede conditie te houden) te verwijderen.

Zie de video hieronder voor wat korte beelden van hoe dat eruit ziet.

Voeg een reactie toe