Een rustig dagje

zondag 1 september

Vandaag grotendeels in het klaslokaal doorgebracht. Na het ontbijt gestart met het filmpje van de dagtrip naar Kruger Park van afgelopen woensdag. Rond de lunch was dat klaar, waarna ik direct met het uploaden naar YouTube begonnen ben. Inmiddels staat de teller op 60%, dus vandaag nog niet gereed om op het blog te zetten. Hopelijk morgen wel.

r_P1030711

Het programma voor deze week

Deze week is een laatste drukke week voor mijn vrije week in St. Lucia aan de Indische Oceaan. Vandaag de huurauto gereserveerd dus we zijn er klaar voor. De komende dagen eerst nog even vol aan de bak dus, met zaterdag de examens voor amfibieën, vissen en insecten op het programma. Bovendien hebben we deze week elke avond een activiteit, met als hoogtepunt op donderdag weer een nachtje kamperen tussen het wild. Studietijd zal schaars zijn, vandaar dat ik vanmiddag gepland had alsvast mijn werkboek te doen voor de drie modules van deze week. Helaas is mijn verkoudheid dusdanig dat dat niet lukte; kan niet voorover zitten zonder vol te lopen (ik heb zojuist mijn zesde pakje papieren zakdoekjes van vandaag opengemaakt). Hopelijk is het morgen voorbij want het is vrij irritant.

De middag dus maar gebruikt om het zwembad een grote beurt te geven. Trevor heeft vorige week de pomp gerepareerd wat heel erg geholpen heeft. Tot vorige week was het kwakkelen om er iets van te maken, maar inmiddels zijn zo’n beetje bladeren eruit verdwenen (de bodem lag bezaaid met alles wat er in de herfst in gevallen is toen hier niemand was). Als het water nog wat helderder wordt, is het klaar voor gebruik, net op tijd voor de echte warmte. Om 16:30 Radio Rijnmond aangezet om Feyenoord te volgen, gelukkig was het deze keer weer met een positief resultaat. Aansluitend aan tafel; zoals elke zondag moesten we zelf koken en deze keer had Nuria voor ons Spaghetti Bolognaise gemaakt.

Dieptepuntje van vandaag was dat Charles (senior trainer) naar de campus moest komen. Gisterenavond is er wat mot geweest (de toedracht is me nog steeds niet helder, ik lag al om 18 uur op bed met m’n volle kop). In ieder geval heeft een en ander ertoe geleid dat vanaf nu alcohol ten strengste verboden is op de campus (op de zaterdagavond werd dat tot nu toe gedoogd, mits het niet uit de klauw liep). Iedereen die vanaf nu op alcohol betrapt wordt kan z’n spullen pakken en wordt eruit gezet. Jammer voor de mensen die er niets mee te maken hadden, maar een begrijpelijk besluit.

1 reactie op “Een rustig dagje

Voeg een reactie toe