Eerste examen zit erop

zaterdag 20 juli

Vanmorgen het eerste examen gehad, over zoogdieren, intro to guiding, voertuigen en radio ethics. Het is zelfs zo dat de laatste kandidaat nog bezig is achter me, terwijl ik dit tik (vers van de pers dus). Het zoogdierengedeelte viel mee, maar al het andere was lastig. Gelukkig hadden alle medestudenten die ik tot nu toe gesproken heb hetzelfde gevoel. Omdat zoogdieren veel meer stof was om te leren, heeft iedereen de andere dingen er maar een beetje bijgedaan. Helaas tellen die voor 50% mee, dus afwachten wat het eindresultaat wordt. Lastigste vraag bleek toch wel de ethische principes die field guides in acht dienen te nemen. Oeps! Lijkt op zich wel belangrijke informatie…

Iris (onze meesterkok) is zo vriendelijk om de brunch al om 9 uur te serveren (tosti’s), zodat we zo vroeg mogelijk naar Hoedspruit kunnen. Ik moet er voor twaalf uur zijn, omdat anders de doe-het-zelf zaak sluit. We hebben ijzerdraad en een tang nodig om in onze kamer de muggennetten op te gaan hangen (hard nodig wanneer het natte seizoen begint). Vandaag mag ik met Lawrence meerijden, een Zuid-Afrikaanse medestudent afkomstig van de grens van Zuid-Afrika en Botswana. Kan ik gelijk met hem bespreken wat de opties zijn om eventueel een vrije week in Botswana door te brengen. Over vrije week gesproken; gisteren heb ik Kruger Park geboekt voor zes personen. In de week van 4 augustus zijn we voor het eerst vrij en het leek ons een goed plan om Kruger als eerste uitje te boeken. Hoewel de vakantieperiode in Zuid-Afrika voorbij is en er relatief weinig toeristen uit het buitenland zijn in deze periode, bleek Kruger echter al vrijwel volgeboekt. We hebben letterlijk de laatste zes bedden voor 5 nachten kunnen boeken, alle in het midden van Kruger Park (Orpen, Olifants en Satara). Plan is om via Hazyview en de Blyde River Canyon op de laatste dag weer omhoog te rijden naar Bushwise (zie detailkaart op de pagina ‘Omgeving’).

Gisteren niet aan een bericht toegekomen, omdat alle tijd werd opgeslokt door studeren voor het examen van vandaag. Gisterenochtend hebben we driving assessment gehad, om te bepalen of men het veilig acht dat je met je medestudenten in een safari-jeep door het wildgebied mag rijden. Ondanks het feit dat ik met het achteruitrijden een aantal studenten door wat overhangende takken reed (je ziet echt niks achter je met die hoge banken dus moet alles met de zijspiegels doen), ben ik toch geslaagd en mag ik volgende week voor het eerst echt gaan rijden. Vier van ons hebben het niet gehaald en moeten na wat extra lessen een herkansing gaan doen.

Nu is het weekend… even ontspannen vandaag maar morgen alweer aan de slag met mijn presentatie over wrattenzwijnen en giraffen én de volgende onderwerpen waar we volgende week examen over hebben: bomen en reptielen.

3 reacties op “Eerste examen zit erop

  1. Andrien

    Ha Frank, al ken ik je niet persoonlijk, via je ouders ben je me wel ” bekend”. Leuk dat ik een beetje mee kan leven via je blog. Succes met je studie en veel plezier daar!

Voeg een reactie toe