FGASA-examen zit erop

woensdag 30 oktober

Zo… dat hebben we ook weer gehad. Vanmorgen toch maar om  4:00 uur opgestaan om nog een keer over de stof te gaan. Om 6:00 uur maar weer gestopt omdat er niks meer bij kon. Ik was ook wel voldoende voorbereid.

Om 8:00 uur begon het examen en om 10:00 uur stond ik weer buiten. Het was simpeler dan ik had verwacht; de Bushwise-examens die we gewend zijn gingen altijd dieper op de stof in. Het gevaar zat hem wel in de eenvoud. Veel vragen waren zo simpel dat je te moeilijk gaat denken en het verkeerde antwoord geeft. Daarnaast werden er nog een paar zeer obscure feitjes gevraagd die ik niet paraat had. Ik ga er vanuit dat ik het gehaald moet kunnen hebben, maar hou toch nog een slag om de arm. Charles gaf tijdens de gamedrive van vanmiddag aan dat de examens die ze tot nu toe nagekeken hadden ze niet meegevallen waren.

De resultaten van de examen worden uiteindelijk door FGASA bekend gemaakt, en niet door Bushwise. Charles gaat ons wel vertellen wie er veilig is en wie zich zorgen moet maken, maar voorlopig is het dus even afwachten.

Tijdens de gamedrive van vanmiddag liet Charles ons zien hoe we een gamedrive horen te doen, als voorbereiding op de pratijk-assessments van volgende week. We kregen de kans gelijk wat gerichte vragen te stellen en al met al was het zeer leerzaam. Morgenochtend begint de eindvoorbereiding voor mijn assessment. Ik sta maandagochtend als allereerste op het programma. Daar ben ik wel blij mee, want dan hoef je niet tot uiterlijk vrijdag te wachten. Aan de andere kant wil ik nog zo veel mogelijk feiten opfrissen en vooral nog met bomen aan de slag gaan, waardoor ik tot en met zondag nog steeds vol aan de bak moet.

Als afsluiting nog twee foto’s van de gamedrive van vanmiddag. We kwamen drie olifanten tegen waarvan er eentje op het oorlogspad was; hij legde drie bomen om terwijl wij toekeken! Spectaculair natuurlijk, en ik heb ook wat gefilmd. Helaas had ik mijn zoomlens op mijn camera, waardoor het wel erg close-up is, maar het geeft toch een goed idee van hoe dat gaat. Ik ga proberen volgende week na mijn assessment ergens tijd te vinden om het filmpje online te zetten.

Mannetjes olifant...

Mannetjes olifant…

... en de schade die hij achterlaat

De knobbels op de Knobthorn zijn ervoor bedoeld om te beschermen tegen omduwen. Deze olifant was duidelijk niet onder de indruk.

1 reactie op “FGASA-examen zit erop

  1. Jurgen

    Spannende tijden! Je hebt het vast goed gedaan en mooi inderdaad dat je als eerste aan de beurt bent as maandag. Leuk ook om te lezen dat de week met jullie gezin zo goed is verlopen. Wat een top foto’s allemaal. Heel wat anders dan het uitzicht wat we hier hebben op de bladeren die van de van de bomen vallen….

Voeg een reactie toe