Full Metal Jacket

vrijdag 30 augustus

Vandaag stond uitsluitend in het teken van studeren voor de examens van morgen: Rifles en Animal Behaviour. Gezien het volle programma van deze week (met twee dagen weg naar Kruger Park en Tzaneen), is het wel erg krap.

Deze keer dus een zeer korte update, ook al omdat er niet veel meer dan dit te vertellen is. Ik ga me dus gauw weer storten op Full Metal Jackets, Soft Noses, Monolithic Solids en dat soort dingen. Dat zijn trouwens soorten kogels voor wie het zich afvraagt…

Voordat ik afsluit nog een filmpje dat ik eerder deze week heb opgenomen. Achtereenvolgens Conraad en Charles schieten op een waterflesje. Conraad schiet het label eraf (en houdt stug vol dat dat de bedoeling was), Charles schiet het flesje daarna aan flarden. Opgenomen met mijn GoPro-cameraatje op 240 beeldjes per seconde. Zelfs dat is niet snel genoeg om echt te zien wat er gebeurt, maar je krijgt wel een beetje een beeld van de zogenaamde ‘hydrostatic shock’-theorie. Die theorie zegt dat je als je op een vloeistof schiet er extra schade ontstaat door de hydraulische druk die de kogel veroorzaakt… ik denk dat het flesje deze theorie kan beamen.

 

 

1 reactie op “Full Metal Jacket

Voeg een reactie toe