Herkansing ARH

maandag 11 november

Vanmorgen stond de herkansing voor het Advanced Rifle Handling-assessment op het programma. Om 7:00 uur verzamelden we ons in het klaslokaal waar Charles ons vroeg wie er wilde beginnen. Niemand stak zijn hand op, dus ik heb me maar gemeld als vrijwilliger. De laatste keer dat we geschoten hadden was ruim een maand geleden, sindsdien hebben we niet meer aan rifles gedacht, laat staan er een aangeraakt. Ik vermoed dat er daarom weinig animo was om als eerste te gaan.

Net als de eerste keer strandde ik helaas bij de vierde oefening. Behoorlijk balen, omdat ik nu twee keer dom in de fout ging. Eén keer halverwege gestopt terwijl de oefening nog niet klaar was (dan loop je dus uit de tijd) en de tweede keer te gehaast mijn geweer geladen waardoor hij vastliep toen ik een magazijn wilde doorladen. Dan loop je ook uit de tijd…

Extra frustrerend omdat mijn accuratesse weer prima was; na de eerste drie schoten net naast de roos waren acht van de negen volgende schoten in de roos. Mijn te trage tijd deed me uiteindelijk de das om. Wij hadden het idee dat we nog extra pogingen konden doen om het ARH te halen als we zelf de munitie betaalden, maar dat bleek vandaag tot onze verrassing toch niet zo te zijn. Jammer maar helaas, ik moet me tevreden stellen met Basic Rifle Handling, wat ik wel heb gehaald (nu dus zelfs twee keer, voor wat het waard is). Door de dag heen deed iedereen zijn herkansingen. Felicitaties aan CJ, Shawn en Matt die het uiteindelijk gehaald hebben. James was ook dichtbij maar strandde helaas op de vijfde oefening.

Het programma voor deze week...

Het programma voor deze week…

De rest van de dag gebeurde er niet zo heel veel.  Na de lunch snel nog de feedbackformulieren voor de trainers en de opleiding ingevuld, want daar zat Shirell om te springen. Ik ben verder gegaan met mijn werkboek voor Trails Guide, wat nu zo’n beetje klaar is. De rest van de week staan er geen spannende dingen op het programma; vooral optionele activiteiten (ik ga op die van woensdagochtend mee) en studeren voor het allerlaatste examen vrijdagochtend. Daarna gaan we trouwens naar Moholoholo (ook een game reserve) voor onze afscheidslunch.

Vandaag trouwens begrepen dat naar Ben en Tina ook Vic hier nog blijft (tot 3 december) en hoogstwaarschijnlijk ook Shawn (maar dat is nog even afwachten). Hoe meer hoe beter…

 

weetjevandedag

 Een mannetjes-olifant eet per dag 300 kilo (zo’n 5% van zijn lichaamgewicht) en
werpt elke dag en passant ongeveer 150 kilo uit. Een mannetjes-nijlpaard daarentegen
eet ‘slechts’ 30 kilo per dag, ongeveer 1,5% van zijn lichaamsgewicht.

Het verschil zit hem in de mate van inspanning; nijlpaarden hebben minder nodig
omdat ze het grootste gedeelte van de dag in het water liggen waardoor ze hun
eigen gewicht minder hoeven te ‘dragen’.

Voeg een reactie toe