Laatste dagtrip naar Kruger Park

woensdag 23 oktober
Relaxen bij de eerste koffiestop. V.l.n.r.: Shawn, Emma, Anna en Hayley

Relaxen bij de eerste koffiestop. V.l.n.r.: Shawn, Emma, Anna en Hayley

Ik wil niet te dramatisch doen en bij alle dingen stil staan die we voor het laatst doen, maar de dagtrip naar Kruger Pak van vandaag was er zo eentje. Om 4:30 vertrokken onder begeleiding van Cobus in de “Quantum”, het busje van Bushwise. We starten bij Orpen Gate en gaan weer terug via Phalaborwa Gate. Dat betekent dat we een stuk minder kilometers maken dan de vorige keer, toen we bij Phabeni Gate helemaal in het zuiden begonnen, wat wel zo relaxed is.

Het foto’s maken in het busje valt niet altijd mee; de ruiten kunnen de focus ontregelen en het dak boven je hoofd belemmerd toch ook wel het uitzicht (dat zijn we met de continue luxe van de open Landrovers niet meer gewend op gamedrives. Toch komt er genoeg langs om uiteindelijk nog wat foto’s over te houden. In Kruger zie je (bijna) altijd veel mooie dingen en zo ook nu weer. We hebben vandaag bijvoorbeeld weer de gehele Big 5 gezien, waaronder dus een leeuw en een luipaard (blijft toch bijzonder).

Jonge leeuw

Jonge leeuw…

... en een luipaard (nog net voordat hij naar beneden sprong)

… en een luipaard (nog net voordat hij naar beneden sprong)

 

 

 

 

 

 

De Grey Heron (hij is er altijd wel bij)

De Grey Heron (hij is er altijd wel bij)

Yellow-billed Kite,zwevend  boven de brug over de Olifantsrivier

Yellow-billed Kite, zwevend boven de brug over de Olifantsrivier

 

 

 

 

 

 

 

 

Halverwege stopten we voor de lunch op een plek waar ze skottelbraais verhuurden. Samen met Ash, Ben en Cobus heb ik de lunch verzorgd; wentelteefjes met boerewors, in een mengsel van gebakken uien, tomaten en witte bonen in tomatensaus. Een gamedrive zorgt er altijd voor dat je genoeg trek hebt dus dat ging er wel in.

Mijn prutje van tomaten uien en witte bonen smaakte beter dan het eruit zag...

Mijn prutje van tomaten uien en witte bonen smaakte beter dan het eruit zag…

... bewijst Emma, die voor de tweede keer opschept

… bewijst Emma, die voor de tweede keer opschept

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de lunch richting het noorden, waar Cobus voorstelde nog te stoppen bij een archeologische plek. Onderweg kwamen we echter weer zo veel tegen dat we daar uiteindelijk niet aan toe zijn gekomen. Uiteindelijk zijn we net op tijd uit Kruger vertrokken, vlak voor zessen, om uiteindelijk rond kwart over zeven weer op de campus te zijn.

Tsessebe!

Tsessebe!

Martial Eagle, een van de "Big 6 Birds"

Martial Eagle, een van de “Big 6 Birds”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze Kruger-groep van vandaag. V.l.n.r.: Tina, Anna, Emma, Frank, Ash, Ben, Hayley, Macon, Andy en Shawn. Cobus nam de foto en staat er dus niet op

Onze Kruger-groep van vandaag. V.l.n.r.: Tina, Anna, Emma, Frank, Ash, Ben, Hayley, Macon, Andy en Shawn. Cobus nam de foto en staat er dus niet op

Daar stonden de overige studenten te wachten, die ons geheel moesten verzorgen (als onderdeel van de training; goed gastheerschap). We werden welkom geheten met een drankje, een bak warm water met zeepom de handen te wassen en een warm kampvuur. In het vollebalveld hadden ze voor ons tafels gedekt, waar we het eten geserveerd kregen. Alles verliep netjes en soepel, aan ons de beurt om het morgen minimaal te evenaren wanneer zij op hun beurt terugkomen van hun dagtrip naar Kruger. Trouwens aan tafel nog gesproken over alle placements van mijn medestudenten. Steeds meer wordt duidelijk dat er een heleboel al over drie-en-een-halve week vertrekken. Dat is wel erg snel, en hopelijk blijven er ook een paar nog net iets langer, anders wordt het wel heel stil op de campus.

Morgen beginnen met een gamedrive en dan weer hard aan de studie. Het is nu zo druk dat mijn blog er waarschijnlijk af en toe bij in zal schieten…

Voeg een reactie toe