Laatste gamedrive in Makalali…

woensdag 4 december

.. of misschien de laatste. Mogelijk gaan we vrijdag nog een sleep-out doen op het platform dat we eergisteren in Makalali hebben gevonden. Maar als het weer tegenzit, was vanmiddag de laatste gamedrive.

Vandaag was een onverwacht mooie dag (het weer laat zich in deze periode zeer moeilijk voorspellen). Eigenlijk hadden we gerekend op regenbuien in de ochtend, waardoor een overnachting op Mariepskop gisterenavond niet tot de mogelijkheden behoorde. Voor mij maar goed ook aangezien ik ziek op bed lag. Inmiddels voel ik me gelukkig weer bijna 100%.

In de loop van de ochtend komt Macon langs met haar vader. Leuk om ook met hem kennis te maken. Ze blijven niet op de campus slapen, maar hebben een nacht in Moholoholo geboekt. Bij het afscheid nemen geeft ze Tina, Ben en mij nog een kaart waarin ze ons uitgebreid bedankt, past helemaal bij haar. Ondanks dat ze pas 18 is, was ze één van de meest volwassen en evenwichtige studenten op de campus. Ze gaat nu een half jaar placement doen in Tanzania, waarna ze naar een universiteit in Amerika gaat.

Saddle-billed Stork

Saddle-billed Stork

Met Conraad om 11:30 vertrokken, wat ongewoon vroeg is. Zeker op zo’n warme dag is het niet aan te bevelen, vooral ook omdat de dieren dan niet actief zijn. Conraad vraagt via de radio waar het laatst leeuwen, luipaarden of cheetahs gezien zijn, maar zoals te verwachten vinden we ze niet. Al met al hebben we toch nog best wat gezien en deze keer ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om zo veel mogelijk van Makalali te zien waar we nog niet geweest zijn. Een soort Grand Tour of Makalali dus. Uiteindelijk ongeveer vijf uur gereden in de brandende zon, dus ook nog een beetje verbrand (verrassend genoeg, na vijf maanden zon).

Waterbok-mannetje springt voor onze Landrover over de weg...

Waterbok-mannetje springt voor onze Landrover over de weg…

... net als een Kudu-vrouwtje

… net als een Kudu-vrouwtje

 

 

 

 

 

 

Giraf-mannetje steekt zijn intenties niet onder stoelen of banken

Giraf-mannetje steekt zijn intenties niet onder stoelen of banken

Het meest opvallende wat we gezien hebben, was een mannetjes-giraf die een vrouwtje het hof maakte. Ze was hier duidelijk niet van gediend, maar hij bleef het proberen. We hebben een kwartiertje staan kijken maar uiteindelijk kwam het er toch niet van (ze zocht dekking bij een ander vrouwtje). Daarnaast vandaag voor het eerst wrattenzwijn-biggetjes gezien én een Bateleur zittend in een boom (in al die maanden tot nu toe alleen maar zien vliegen). Tot slot ook nog een vliegende Saddle-billed Stork, wat altijd erg indrukwekkend is vanwege de afmeting (kan tot 1,5 meter groot worden met een spanwijdte van 2,7 meter).

Bataleur in de vlucht...

Bataleur in de vlucht…

... en eentje (eindelijk) zittend

… en eentje (eindelijk) zittend

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag ook de plannen gemaakt voor de laatste twee dagen. Morgenmiddag vertrekken we naar Mariepskop (hoogste top in de omgeving), waar we ook overnachten. Op vrijdagochtend wacht er dan weer een gids die met ons op pad gaat. Vrijdagavond wacht er weer een sleep-out op het dek in Makalali. Dit alles ijs en weder dienende, uiteraard, want slapen in de open lucht met een Afrikaanse onweersbui…

 

Voeg een reactie toe