Een hapje eten met mijn ouders

woensdag 9 oktober

Vandaag was de grote dag waar ik al een tijdje naar had uitgekeken; mijn ouders kwamen deze kant op uit Kruger Park. Ze verblijven in een lodge hier vlakbij en kwamen me om 15:30 ophalen om met ze mee terug te gaan naar de lodge en daar bij te praten. Omdat ik nog niet klaar stond bij het hek, en Cobus net arriveerde, konden ze die gelijk de hand schudden. Hij liet ze binnen zodat ze met de auto naar mijn huisje konden rijden. Ik liep precies op dat moment echter aan de andere kant langs het klaslokaal, waardoor ik ze niet zag. Enfin, om een lang verhaal kort te maken; ze hadden inmiddels ook al Vic (die ze kenden van alle foto’s omdat hij in mijn groep zit) en Sean ontmoet, voordat ik uiteindelijk aan kwam lopen. Ik ben heel blij om ze na drie maanden weer te zien. Daarnaast is dit natuurlijk een een mooie gelegenheid om ze eens te laten zien waar ik een half jaar doorbreng.

Omdat we in de baan van het (denkbeeldige) schot stonden (de medestudenten waren op dat moment druk aan het droogoefenen voor de Advanced Rifle Assessments van deze week), snel weer in de auto gestapt om richting de lodge te gaan. Aldaar hebben we goed bij kunnen kletsen (en in alle rust, omdat er verder geen gasten zijn tot vrijdag). Aanstaande vrijdag mag ik met ze gaan rijden in Makalali (onder begeleiding van Trevor), dus daar kijken we allemaal naar uit. Van zaterdag op zondag blijf ik zelf ook in de lodge, waarna we naar Kaapstad vliegen waar Lia op dezelfde avond ook aankomt. Ook weer een iets om naar uit te kijken…

Grote krekel

Grote krekel

Dit alles dus in de middag. ’s Ochtends waren we met Cobus naar Makalali gegaan voor een gamedrive. Deze keer zagen we meermaals aasgieren van dichtbij en zagen we ook eindelijk weer eens de twee mannetjes-Cheetahs die we nota bene de allereerste gamedrive gezien hebben en daarna niet meer (op een korte flits tijdens een nachtdrive na). Mooie gelegenheid om foto’s te maken, ik had Cheetahs in de safari’s tot nu toe nooit zo goed vast kunnen leggen.

 

 

Little Bee-eater

Little Bee-eater

r_IMG_1776

White-backed Vulture in de vlucht

 

 

 

 

 

 

 

 

White-backed Vulture landt op het nest

White-backed Vulture landt op het nest

Wahlberg's Eagle verzamelt nestmateriaal

Wahlberg’s Eagle verzamelt nestmateriaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De twee mannetjes Cheetahs

De twee mannetjes Cheetahs

Een grote geeuw...

Een grote geeuw…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de gamedrive was Trevor zo vriendelijk met mij het assessment van morgenochtend vroeger dan de rest door te nemen, zodat ik om 15:30 klaar was om mijn ouders te ontmoeten. Nu nog gauw even de ARH-assessment DVD doornemen, zodat ik morgenochtend scherp ben. Dan moet het gebeuren!

 

weetjevandedag

Het hout van een Leadwood-boom weegt 1200 kilo per kubieke meter. In een
kubieke meter gaan 1000 liter, dus dat is omgerekend 1,2 kilo per liter. Water weegt 1 kilo
per liter, wat betekent dat het hout van de Leadwood zinkt als je het in het water gooit.

Het hout heeft bovendien zo’n grote dichtheid dat de vonken er van
afspringen als je het machinaal zaagt.

1 reactie op “Een hapje eten met mijn ouders

Voeg een reactie toe