Pepernoten!!!

woensdag 6 november

Vanmorgen weer verder gegaan met mijn werkboek Trails Guide. Buiten in het zonnetje, al wordt het daar eigenlijk wel te warm voor. Rond 10:00 uur het klaslokaal ingegaan om daar de rest van de morgen en het begin van de middag door te brengen.

Aan het eind van de middag stond ik ingepland als toerist op de rit van Nuria. Ze had niet de meest gelukkige omstandigheden. Door de drukkende hitte waren er nauwelijks dieren actief. Gelukkig kon ze veel over bomen vertellen, waardoor het geen stille bedoeling werd. Ze bleek het uiteindelijk gehaald te hebben met nog twee taken. Vandaag zijn ook Emma en Anna geslaagd, terwijl Vic het helaas nog een keer over moet doen. Morgen ben ik trouwens twee keer aan de beurt, dus een hele dag gamedrives. Helaas zojuist het weerbericht gezien; 38 graden met een gevoelstemperatuur van 42 graden en (om het af te maken) regen!

Terug op de campus had Mayra een verrassing in petto; ze had een pakketje uit Nederland ontvangen met daarin kruidnootjes van Bolletje! Je zou bijna vergeten dat het die tijd alweer is, omdat we hier vol in de lente zitten. Erg lekker om weer iets echt Hollands te eten (na de stroopwafels eerder deze week). De Pick&Pay in Hoedspruit verkoopt trouwens Venco drop! De enige smaak die ze hebben is Katjesdrop, niet mijn favoriet, maar beter dan niets (de kilozak echte zoute drop die m’n ouders hadden meegenomen is namelijk allang weer op).

Tot slot nog een filmpje van de olifant die we vorige week in Makalali drie Knobthorns op een rij zagen mollen. Steeds als hij er een om had liggen, at hij een paar blaadjes om weer naar de volgende te lopen en die weer om te leggen. Het omduwen van de bomen kostte hem dus waarschijnlijk meer energie dan hij eruit heeft gekregen, maar waarschijnlijk was het doel ook meer om indruk te maken op de twee andere jonge mannetjesolifanten die erbij liepen. Of op ons…

 

 

weetjevandedag

 Het loopje van de Tyrannosaurus Rex dinosaurussen in de film Jurassic Park hebben
de makers gebaseerd op het loopje van de Helmeted Guineafowl.
Dat is een soort fazant die je hier veel tegekomt. Sinds ik dit weet kijk ik toch wat
anders tegen deze diertjes aan…

Voeg een reactie toe