Pfffff…..

maandag 28 oktober

Zojuist terug van het avondeten en iedereen is suf. Ik ben zelf vanmorgen om 6 uur begonnen en heb behalve een lunchpauze van een uur zo’n beetje aan één stuk door gestudeerd tot 17 uur. Dat doe ik (samen met James) op onze kamer; tot nu toe deed ik voor examens veel buiten, maar nu is het zo veel dat opperste concentratie vereist is. Gelukkig gaat het tot nog toe voorspoedig (afkloppen), al kan ik minder herhaling doen dan ik gehoopt had. Voor de beeldvorming; ik heb van 6:00 tot 17:00 ‘slechts’ 12 van de 16 modules kunnen doen, de rest moet vanavond nog.

Zo gaat het al de hele week...

Zo gaat het al de hele week…

Tussendoor moet je wel af en toe even pauze nemen, en tijdens een van de pauzes heb ik gauw mijn sportcameraatje op een monopod aan mijn statief bevestigd (als dit ingewikkeld klinkt, zie de ‘making of’-foto). Omdat die camera een behoorlijke groothoek heeft, kan ik de hele kamer van boven fotograferen. Geeft een beetje een beeld van hoe wij erbij zitten in wat nu gerust de study-cave genoemd mag worden.

 

... handig als je effe iets niet weet

… handig als je effe iets niet weet

The making of...

The making of…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schorpionidae...

Scorpionidae…

Op weg naar het klaslokaal om dit bericht te schrijven, zag ik James zitten langs het looppad. Hij had een schorpioen gevonden. Een ‘Schorpionidae’; eentje van het onschuldige soort, maar wel mooi om te zien. Oh! Ik hoor net van Andy dat er twee kikkers zitten te paren… toch maar even gauw mijn camera uit mijn kamer gehaald. We kunnen het niet laten even te kijken welke ‘greep’ het mannetje toepast (een van de mogelijke vragen voor woensdag). Het lijkt op de ‘axillary clasp’, een van de meest primitieve. Tot zover de kikker-Kamasutra.

... niet al te groot, maar van dichtbij ziet er toch vervaarlijk uit

… niet al te groot, maar van dichtbij ziet hij er toch vervaarlijk uit

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee kikkers demonstreren de 'axillary clasp'

Twee kikkers demonstreren de ‘axillary clasp’

Verder na twee studiedagen uiteraard niet zo veel te melden. De ‘Weetjes van de dag’ schieten er de laatste tijd bij in, maar die hoop ik na mijn praktijk assessment weer op te gaan pakken. Nu weer gauw aan de slag, nog 36 uur te gaan…

2 reacties op “Pfffff…..

    1. Andrien

      Hallo Frank, door omstandigheden ruim een week niet kunnen lezen in je blog. Nu de schade ingehaald en weer genoten van je avonturen en prachtige foto’s. Heel veel succes gewenst, zal voor je duimen!

Voeg een reactie toe