Roofvogels, Cheetahs en studeren

woensdag 4 september
Wahlberg's Eagle in de boom

Wahlberg’s Eagle in de boom

Vanmorgen om 6 uur naar Chimoyo voor een gamedrive onder leiding van Conraad (Chimoyo is dat privé-reservaat direct naast onze campus gelegen waar we vorige week een luipaard gezien hadden). Veel gekeken naar bomen en ook sporen (na de tracking-week is bijna iedereen door het spoorzoek-virus gegrepen). Er wordt hartstochtelijk gediscussieerd over wat welk spoor is. Veel dieren zien we niet (behalve de Sable-antilopen en Elanden die daar altijd op hun vaste plek te zien zijn; ze worden er gefokt). Wel zien we twee grote roofvogels; één Wahlbergs Eagle en één tot op heden nog niet geïdentificeerde… Oh ja, we zien ook nog rietbokken (die kom je hier niet vaak tegen).

Rietbokken (nog niet eerder gezien)

Rietbokken (nog niet eerder gezien)

Wahlberg's Eagle

Wahlberg’s Eagle

 

 

 

 

 

 

 

 

Wahlberg's Eagle

Wahlberg’s Eagle

Unidentified Flying Object (Charles?)

Unidentified Flying Object (Charles?)

 

Trevor gebruikt een rood filter voor zijn schijnwerper om de dieren niet te verblinden

Trevor gebruikt een rood filter voor zijn schijnwerper om de dieren niet te verblinden

In de middag stonden eigenlijk drie uur zoogdier-presentaties op het programma. Inderdaad, dat zijn die van weken geleden die steeds doorgeschoven zijn. Ook nu is het op ons verzoek geskipt (en daarmee verplaatst naar het derde semester. Morgenmiddag vertrekken we voor een nachtje kamperen waar we vrijdag pas in de loop van de ochtend van terugkeren. We hebben de tijd nu dus hard nodig om te studeren en ik ben de hele middag zoet om insecten, spinnen, schorpioenen, centipedes en duizendpoten uit te werken. Na het vervroegde avondeten is het tijd voor onze eerste echte nightdrive. Deze keer begeleidt Trevor ons. We zien niet al te veel, maar wel twee Cheetahs, en die hadden we na de allereerste gamedrive hier niet meer gezien.

Cheetah in het rode licht

Cheetah in het rode licht

Gelijk al een geslaagde rit dus. Daarna nog geprobeerd om een luipaard op te sporen die Trevor ’s ochtends al op de hielen had gezeten, maar helaas geen geluk.

Weetje van de dag: dit was alweer mijn 50-ste bericht! Da’s eerlijk gezegd meer dan ik zelf vooraf gedacht had. Valt samen met de 60-ste dag dat ik weg ben en de 20.000-ste pageview op mijn blog ….

Morgen vanwege het kamperen geen bericht, vrijdag weer meer….

3 reacties op “Roofvogels, Cheetahs en studeren

Voeg een reactie toe