Trails Guide-examen gehaald!

donderdag 28 november

Het is nu echt vakantie… de hele dag beetje rondgehangen en ontspannen op de campus. Zoals gewoonlijk vroeg op (uur of 6, het ritme doorbreek je niet zomaar). Wat filmpjes van eerdere vakanties en een paar afleveringen van ‘The Big Bang Theory’ gekeken op mijn laptop. Rond 8:30 uur eens rustig in het klaslokaal gaan kijken om te zien of er iets te doen was.

Daar aangekomen blijkt Shawn vanmorgen om 5:00 uur in alle stilte te zijn vertrokken. Niemand weet geloof ik precies waarom, maar misschien is het zo simpel dat hij het wel gezien heeft. Nu zijn we nog met zes studenten over. Hayley heeft inmiddels de bevestiging dat ze haar FGASA-examen echt gehaald heeft, maar ook dat er echt geen placement is voor haar. Dat betekent dat zij, net als Ash, aanstaande zondag vertrekt. Blijven over Vic, Ben, Tina en ik, waarvan Vic volgende week dinsdag vertrekt. De laatste vijf dagen zijn we dan met de drie ‘oudjes’ (want 40-plussers) over op de campus.

In de middag de website van FGASA gecheckt om te kijken of het resultaat van het Trails Guide-examen al bekend is (zoals we deze week elke dag gedaan hebben) en zowaar, de cijfers staan erop. Ik heb het gehaald, zoals ik al stiekem verwacht had, met 80% voor het onderdeel Viewing Potentially Dangerous Animals en 90% voor Rifle Handling. Ben ik hartstikke blij mee omdat ik er van tevoren rekening mee hield dat ik deze niet zou halen (wegens weinig fut om te studeren). Dat blijkt voor meer mensen het geval te zijn geweest; uiteindelijk hebben maar zeven van de twintig studenten het Trails Guide-examen gehaald. Dit resultaat blijft voor onbepaalde tijd geldig dus je kunt het maar hebben (je weet nooit wanneer je nog eens echt een rifle moet gaan handlen…).

Het grootste deel van vandaag is dus vrij programma, al zijn de trainers hard aan het werk. Vooral om het water aan de andere kant van de campus te herstellen én om het werkhok grondig op te ruimen en opnieuw in te richten. Conraad heeft een lekke band op zijn Landrover dus die verwisselen Ben en ik na de lunch gauw even. De enige activiteit die we nog tegoed hebben vandaag is een night drive in Makalali. Leuk om daar weer eens naartoe te gaan, want dat is inmiddels alweer ruim twee weken geleden. Om 17:30 uur gaan we eten en daarna vertrekken we dus op gamedrive. Vandaar dit bericht op een ongebruikelijk vroeg tijdstip.

Voor morgen staat als ik me niet vergis een hele dag Makalali op het programma. Cobus stelde voor om eens een heel eind te gaan rijden naar plekken in het reservaat waar we nog nooit geweest zijn. Hartstikke leuk plan natuurlijk, hopelijk zien we weer mooie dingen zodat ik nog wat foto’s kan plaatsen…

4 reacties op “Trails Guide-examen gehaald!

  1. Ilona en Theo wessels

    Van harte gefeliciteerd Frank dat je het gehaald hebt, nu kan je met een goed gevoel terug naar dat nate ” Nederland “. Wat heb je gisteren weer mooie foto’s laten zien en goed verslag erbij. Wij hebben weer een stukje Afrika gezien wat erg mooi is . Met vriendelijke groeten Ilona en Theo

Voeg een reactie toe