Verlaat bericht

woensdag 4 december

Vanmorgen een verlaat bericht van gisterenavond… ik heb namelijk de afgelopen 32 uur op bed doorgebracht. Weet niet precies wat eraan scheelde, maar hoofd- en buikpijn in combinatie met extreme vermoeidheid zorgde ervoor dat ik ook echt bijna 32 uur geslapen heb. Voel me nu weer beter gelukkig. Heb helaas wel de boottocht gisterenmiddag door de Blyde River Canyon moeten missen, wat natuurlijk balen is.

Spoor van een lui... hyena

Spoor van een lui… hyena

Gisterenochtend ben ik nog wel opgestaan omdat er wat consternatie was. Vic had sporen gevonden naast het klaslokaal van een… luipaard! Cool natuurlijk, dus we zijn gelijk gaan kijken of we het spoor konden volgen. Dat lukte maar deels, dus Cobus stelde voor om later in de ochtend serieus de tijd te nemen om verder de campus in te gaan zoeken. Op dat moment voelde ik me echter al dusdanig beroerd dat ik weer terug ben gegaan naar bed. Ik hoor zojuist dat de sporen niet van een luipaard zijn, maar van een hyeana. In de track & sign-week hebben ze al geprobeerd ons aan het verstand te brengen dat we goed en objectief te kijken en je niet te laten beïnvloeden door je verwachtingen of door wat je weet. In dit geval wisten we dat er vaker luipaard-sporen aan de rand van het terrein gevonden waren, dus dan ga je automatisch naar de (meest spectaculaire) conclusie dat dit wel een luipaard zal zijn. Als ik nu goed naar de foto kijk, is het wel duidelijk… een hyena dus. Wel van een Brown Hyena, wat heel bijzonder is. We hebben hier tot nu toe alleen nog maar Spotted Hyenas gezien, dus we hopen dat we de Brown ook nog echt te zien krijgen.

De sporen liepen langs onze nieuwe waterinstallatie, die er sinds vorige week voor zorgt dat wij ineens heel veel waterdruk hebben. Ideaal voor een stort-douche, al is het iets te laat voor ons om die nu nog te installeren…

Onze nieuwe watertank en -pomp achter het klaslokaal

Onze nieuwe watertank en -pomp achter het klaslokaal

Voor vanmorgen is het een rustig programma; er was regen verwacht waardoor is afgesproken wat later te beginnen. Het is nu echter prachtig weer, dus wie weet gaan we nog iets doen in de ochtend. Met betrekking tot de bezetting hier; gisteren is Vic vertrokken naar zijn placement, en vandaag vertrekt Macon. Er bestaat een kans dat ze hier vanavond nog logeert met haar vader (die heeft haar moeder afgewisseld), dus wie weet ontmoeten we hem ook nog.

Voeg een reactie toe