Vogels

maandag 23 september

Charles neemt vandaag de eerste dag van de vogelweek voor zijn rekening. Niet verrassend, want hij is de grootste vogelkenner en een zelfverklaarde ‘bird nerd’. De ochtend bestaat uit de langste les in het klaslokaal tot nu toe; van 7:00 tot 11:15 uur. Het resultaat mag er zijn; 16 A4-tjes volgekalkt met informatie die we allemaal moeten kennen voor het examen van zaterdag. Gelukkig is dat deze week het enige examen.

Het grote voordeel van de lange les is dat we erin geslaagde zijn alle stof uit de twee lessen die deze week gepland stonden in één ochtend door te nemen. Dat betekent dat het programma omgegooid kan worden en er nu van morgen tot en met donderdag drie dagen achter elkaar zowel ’s ochtends als ’s middags gamedrives gericht op vogels gepland staan. Dat is voor ons veruit de langste periode non-stop gamedrives achter elkaar.

Pied Kingfisher; een voorbeeld van een vogel

Pied Kingfisher; een voorbeeld van een vogel

In de middag zijn we gestart met vogelidentificatie; Charles had een heleboel slides meegenomen van allerlei vogels die hier voorkomen. Wij moesten eerst als groep en later individueel aangeven om welke vogels het ging. Dat viel nog niet tegen, al zijn er ook een heleboel vogels waarvan je geen idee hebt waar te beginnen met zoeken.

Morgen dus het ‘echte werk’, en eindelijk een uitgelezen mogelijkheid om mijn verrekijker, die tot nu toe slechts mondjesmaat gebruikt is, eens goed uit te proberen. Nu weer een uurtje vogelgeluiden herkennen oefenen en dan vroeg naar bed; vanaf nu beginnen de gamedrives om 5:30 omdat het eerder licht is. Dat betekent dat de wekker alweer om 4:15 gaat….

Voeg een reactie toe