Vogelwandeling en boottocht

dinsdag 10 september
Purple-Crested Turaco

Purple-Crested Turaco

Vandaag beginnen Mayra, Macon, Ash en ik met een vogel-wandeltocht. Voor ons is dat het startschot voor alle vogelactiviteiten die ons de komende tijd bij Bushwise nog te wachten staan. Om zeven uur vanochtend stond Themba klaar bij onze lodge. Hij is een lokale vogelgids die we op aanraden van Charles hebben ingehuurd. Tot onze verrassing vertrekken we niet met de auto naar de Wetlands (hadden we eigenlijk verwacht), maar lopen we gewoon de woonwijk in van St. Lucia. Daar zien we echter al snel allerlei vogels. Later lopen we ook nog het ‘bos’ in, waar we vreemd genoeg minder zien.

Quizvraag van vandaag: wat is dit, wat hoog in de boom hangt?! (wij weten het echt niet)

Quizvraag van vandaag: wat is dit, wat hoog in de boom hangt?! (wij weten het echt niet)

Moenie!

Moenie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al een mooie wandeling waarbij we toch iets van 15-20 soorten vogels zien. Ongelofelijk hoe onze gids vogels weet te vinden en direct weet wat het is (zelfs als er niet meer te zien is dan een contour tegen de lucht). Mayra laat net als tijdens de opleiding haar spotterskwaliteiten zien; ze weet een Brown-Hooded Kingfisher en een Woodwards’ Batis te spotten voordat Themba ze ziet. Iets wat de rest niet lukt en Themba is dan ook onder de indruk.

Woodwards' Batis

Woodwards’ Batis

Eekhoorn

Eekhoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterbokken in de wetlands

Waterbokken in de wetlands

Na de wandeling gaan Ash en ik de boottocht die we gisteren al hebben gedaan nogmaals boeken. Vandaag is het veel beter weer en dus hebben we nu kans ook krokodillen te zien. De dames gaan een gamedrive doen in de wetlands. Op de boottocht zien we nu eigenlijk weer dezelfde dingen als gisteren, maar met ander licht en met als toevoeging inderdaad wat krokodillen. Ook al hebben we het dus al gedaan, het blijft leuk om met een boot het water op te gaan en het fotograferen van nijlpaarden en visarenden verveelt ook nooit.

Weer een baby-geeuw....

Weer een baby-geeuw….

r_IMG_5798

 

 

 

 

 

 

 

Eindelijk een iets grotere geeuw...

Eindelijk een iets grotere geeuw…

... met een waterdruppel

… met een waterdruppel

 

 

 

 

 

 

 

 

Visarend

Visarend

Giant Kingfisher

Giant Kingfisher in een Mangrove-boom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

’s Avonds naar de lodge van James en Kate gelopen in een poging de auto te bemachtigen. Al een paar keer langsgelopen maar ze waren de hele dag weg en we konden ze niet bereiken. We moeten de auto voor morgen hebben, aangezien we om 6 uur zelf willen rijden naar de wetlands en Cape Vidal (met Macon en Mayra). Gelukkig zijn James en Kate thuis en kunnen we de auto meenemen.

Na een Italiaanse maaltijd bij Alfredo’s is er alweer een dag om. De komende twee dagen wordt het volgens de weersverwachtingen droevig weer, maar vandaag was het in ieder geval beter dan verwacht dus wie weet….

 

2 reacties op “Vogelwandeling en boottocht

Voeg een reactie toe