Vrije dag

zondag 14 juli
r_WP_20130714_002

Ons nieuwe krachthonk

Vandaag is de eerste geheel vrije dag en dus een goeie gelegenheid om wat meters te maken met studeren. Volgende week zaterdag staan de eerste examens op het programma en er moet behoorlijk wat stof doorgewerkt worden om dat tot een goed eind te kunnen brengen. Na het ontbijt even langsgelopen bij Trevor (een van de trainers), die een huisje op de campus voor zichzelf aan het bouwen is. Hij kreeg het idee om een oude legertent op te zetten en in te richten als fitnessruimte. Studeren kon nog wel even wachten (lees: ik grijp elk excuus aan), dus eerst met Trevor en Zuid-Afrikaanse medestudenten Matthew en Sean de tent opgezet. Trevor ging vervolgens zijn fitnessapparaat halen die hij ter beschikking van de studenten heeft gesteld. Er volgen nog een hometrainer en bankje met gewichten en dan kunnen we serieus aan de slag om in beweging te blijven.

In de middag eindelijk tijd gevonden om serieus aan de studie te gaan. Onderwerp is zoogdieren, waarbij het vooral gaat om de verschillende groepen die onderscheiden worden op basis van eetgedrag en vorm van de poten. We worden geacht de belangrijkste kenmerken van een heleboel dieren te kennen, zoals lengte, gewicht en draagtijd. Kortom; flink wat stampwerk voor de boeg. De laatste keer dat ik dat hoefde te doen was in het jaar dat mijn jongste klasgenootje geboren werd!

Het programma van deze week

Het programma van deze week

Morgen staat radio ethics & communications en de volgende gamedrive op het programma. De rest van de week zullen we beginnen met praktijkervaring op te doen met het rijden in de safari-jeep en ons voorbereiden op de eerste examens van zaterdag; zoogdieren, intro to guiding, vehicles en radio ethics.

Terwijl ik dit tik begint er buiten een soort kat te grommen (er loopt een Civet rond op onze campus, schijnbaar), gevolgd door geknor van iets dat als een Warthog klinkt… benieuwd of er morgen sporen te zien zijn van wat zich daar heeft afgespeeld (nu is het te donker om iets te kunnen zien).

4 reacties op “Vrije dag

 1. Mama

  Spannend. ,!! Ben benieuwd wat het was

  Jullie fitness tent ziet er goed uit zo kan jij aan de slag .

  Wat was het leuk om vanmorgen jou te kunnen zien in jullie klaslokaal en de omgeving van jou huisje via Skype,
  morgen en komende dagen weer een vol programma geniet ervan en met het studeren komt het wel goed jou kennende veel plezier xxx

  1. Jan en Diny

   Zo Frank, dat wordt studeren , maar ook leuk terreinrijden met een Jeep. Ik heb ooit eens meegedaan met Landrover Experiance in Duitsland. Prachtig. In het begin reden we allemaal te hard. Wij wilden alleen maar door het terrein scheuren. Die instructeurs maar roepen: “langzaam! Nog langzamer! …xq&@..!langzamerrr!! Maar uiteindelijk toch wel veel geleerd. Wel was ik op het eind van de dag mijn treeplanken verloren.
   Succes, geniet ervan,
   Oom Jan en tante Dinky natuurlijk

 2. Florens

  Hoi Frank,

  Goed om te lezen dat alles goed bevalt. Het klinkt ook allemaal
  erg leuk en ik word, hier zo van achter mijn computer , best wel
  jaloers. Zelf het vele studeren doet daar niks aan af 😉

  In ieder geval nog een hele fijne tijd daar en succes met de studie!

Voeg een reactie toe