Watergevecht

dinsdag 12 november

Onze campus was vroeger een vakantiepark-achtig gebeuren. De huisjes waar mijn medestudenten verblijven waren de huisjes die je als toerist kon huren. De kamers van James en mij en Ben & Tina waren de dames- en herentoiletten bij het zwembad. Het klaslokaal was een kantine, met daarbinnen een keukentje (nu onze bibliotheek). Naast de voormalige kantine lag (en ligt nog steeds) een midgetgolfbaan.

Ik weet niet precies wanneer een en ander hier is neergezet, maar ik schat dat het begin jaren ’80 was. Dat was ook wanneer het watersysteem geïnstalleerd is, waarschijnlijk. Sinds we hier zijn hebben we regelmatig een gesprongen pijp gehad (dat merk je doordat er ergens op de campus ineens een fonteintje ontstaat, meestal in de buurt van de keuken). De trainers hebben er veel werk aan om de schade te herstellen. Sinds een week of twee neemt het aantal gesprongen pijpen schrikbarend toe en sinds vorige week lopen hier dan ook mensen van een installatiebedrijf rond om te proberen de boel te verstevigen.

Het lijkt echter van kwaad tot erger te gaan. Afgelopen vrijdag heeft Conraad de druk op het systeem lager gezet, wat het probleem niet verholpen maar wel verlicht heeft. Het gevolg daarvan is echter dat wij (James, Ben, Tina en ik) aan onze kant van de campus nauwelijks meer water hebben. Omdat onze kamers op hoger gelegen grond liggen, was de verlaagde druk onvoldoende om het water met voldoende kracht naar ons te krijgen. Hierdoor hebben we alleen in de wasbak koud water, maar vult het toilet niet meer bij en doet de douche het niet meer.

Aangezien wij dichtbij het zwembad wonen, kunnen we het toilet steeds met emmers zwembadwater vullen zodat we door kunnen trekken. Niet kunnen douchen is echter erg lastiger; vanmorgen op en neer naar de centrale douches en dat is net iets te ver om handig te zijn. Vandaag zijn de mensen van het installatiebedrijf en Conraad zowat de hele dag in touw geweest. Net toen alles weer hersteld leek, blies er weer een pijp op. Om gek van te worden. Conraad had net de druk weer op het niveau gezet dat wij nodig hebben, maar moest die dus weer terug zetten. Weer iets later ging er desondanks weer een pijp bij een van de huisjes van de studenten. Cobus had zich inmiddels ook gemeld en met vereende krachten hebben ze ook dit weer hersteld. De trainers (inclusief Trevor toen hij nog hier was) verdienen een groot compliment; naast hun gangbare werk zijn ze ook heel veel tijd kwijt met zorgen dat alles blijft werken voor ons op de campus.

Morgen gaan ze een poging doen om met nieuwe tussenstukken de buizen wat steviger in elkaar te zetten zodat het probleem (voorlopig) weer echt opgelost is. Zojuist voor het eten echter goed nieuws van Ben; op de een of andere manier hebben we nu genoeg druk om warm water te hebben en te kunnen douchen. Dat ga ik zometeen dus maar gauw doen, voordat er weer…..

Verder weinig te melden over vandaag; vooral studeren voor het Trails Guide-examen van vrijdag. Dat gaat niet echt soepel want de spanning is er echt wel een beetje van af. Bovendien lijkt alles heel voor de hand liggend en bekend terrein, maar daar kan ook een gevaar in schuilen. We zullen zien hoe het vrijdag gaat.

Na afloop gaan we in ieder geval voor onze afscheidslunch naar Moholoholo en haal ik mijn huurauto op. Ik heb tot het eind van de cursus (drie weken) een auto gehuurd. Wat een luxe…..

 

weetjevandedag

In Zuid-Afrika hebben ze nog echte limonade!

Sterk spul

Sterk spul

1 reactie op “Watergevecht

Voeg een reactie toe