Weer eens een gamedrive

woensdag 13 november
Twee giraffen

Twee giraffen

James, Ash, Mayra, Debbie en hebben vanmorgen met Conraad een gamedrive gedaan. Ash mocht rijden en dat was gelijk de laatste oefening voor zijn heransing van zijn praktijkassessment. Gisterenavond kwam hij enigszins verward in het klaslokaal om te vertellen dat hij zijn assessment over moest doen. Vorige week had hij het (met wat extra taken) gehaald, maar nu was men blijkbaar toch tot het inzicht gekomen dat het niet genoeg was geweest. Hij moest vanmiddag weer afrijden, vandaar dat hij vanochtend achter het stuur kroop. Met name zijn rijkunsten zouden ’s middags waarschijnlijk onder de loep genomen worden, zodat hij met name op zoek ging naar ruw terrein. Dat was voor ons ook leuk, want we kwamen op wat plekken waar we nog niet vaak geweest waren (het gebied bij de hoofdingang kunnen we -zeker na alle assessments- inmiddels allemaal wel dromen).

Hij aarzelt nog even...

Hij aarzelt nog even…

Het was een prachtige heldere ochtend en dat betekent hier een mooie zonsopkomst met mooi licht. Na een kwartiertje kwamen we een jakhals tegen die met zijn rug naar ons toestond terwijl we aan kwamen rijden. Dat hij bleef staan en ook nog redelijk dicht bij de weg was een unicum, want normaal gesproken zijn ze zo weg. Toen hij een stukje wegrenden zagen we waarom hij was blijven staan: hij was bezig aan een groot stuk Impala te eten! Zo te zien gestolen van een kill van een ander roofdier (Jakhalzen zijn zeer behendige dieven). De Jakhals durfde niet meer dichterbij te komen, maar zijn of haar metgezel gelukkig wel. Die nam het stuk vlees mee om er een stuk verder rustig op te gaan zitten knauwen. Een mooi begin van de rit.

 

... maar neemt dan toch gauw zijn prooi mee

… maar neemt dan toch gauw zijn prooi mee

Een stukje verderop begint hij aan zijn ontbijt

Een stukje verderop begint hij aan zijn ontbijt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reuzenslak

Reuzenslak

Even later kwamen we een reuzenslak tegen. Die had ik nooit eerder gezien. Dit was nog een kleintje, maar toch. Verder was het vandaag een en al Leopard Tortoises (schildpadden). Van groot tot piepklein. Ash had een uur of drie gereden toen hij niet meer kon schakelen. De vloeistof voor de versnellingsbak bleek te lekken en liep zelfs aan de binnenkant van de Landrover naar binnen. Conraad heeft met een WC-papiertje wat remvloeistof opgedaan en weer uitgeknepen in het reservoir van de versnellingsbakvloeistof. Zo zat er net genoeg in om weer te kunnen schakelen, maar het betekende wel einde rit. Conraad nam het stuur over en reed ons snel weer terug naar de campus, gelukkig zonder iets in de soep te draaien.

Een grote...

Een grote…

... en een heel kleintje

… en een heel kleintje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel aasgieren langs het pad vanochtend

Veel aasgieren langs het pad vanochtend

Conraad is een ervaren Bush-mechanic

Conraad is een ervaren Bush-mechanic

 

 

 

 

 

 

 

 

Moeilijk voor te stellen, maar een beetje chloor lost dit zo weer op

Moeilijk voor te stellen, maar een beetje chloor lost dit zo weer op

Over soep gesproken; het chloor voor het zwembad was op, wat hier in Afrika in no-time spektaculaire plaatjes oplevert… Wat eerst keurig blauw was, heeft nu de kleur van Pisang Ambon aangenomen. Algen tieren hier welig als het zonnetje schijnt. Omdat wij (groep A) klaslokaal & zwembad dienst hebben, de boel aan de kant gemaakt en alle bladeren uit het zwembad geschept. Ondertussen nog vier waterschorpioenen gered die niet meer uit het zwembad konden klimmen. Eenmaal aan de kant droogden ze snel op en liepen of vlogen weg. Het zijn namelijk geen echte schorpioenen, maar insecten. We dusdanig groot dat je er redelijk van schrikt als je er tijdens het baantjes trekken eentje tegenkomst. We hebben nu weer chloor, dus snel genoeg kunnen we weer het water in.

Pygmy Kingfisher

Pygmy Kingfisher

Net zoals gisteren gestudeerd voor Trails Guide-examen en tussendoor om 15:00 uur kwam Charles nog langs voor een Q&A-sessie over het examen. Het zal vrij pittig worden, is nu wel duidelijk. Na afloop van de Q&A snel mijn camera gehaald, want in de dam op onze campus zaten een ooievaar en een lepelaar. Eerder op de dag had ik al een Pygmy Kingfisher en een badderende Dark-capped Bulbul kunnen fotograferen. Het vogelleven wordt hier almaar drukker, wat goed uitkomt, want vanaf dit weekend heb ik alle tijd om hier op de campus op fotosafari te gaan… tot die tijd nog even doorbijten.

 

Jippiiiieee!

Jippiiiieee….

Na afloop opdrogen in het zonnetje

Na afloop opdrogen in het zonnetje

Van boven naar beneden: zwaluw, ooievaar, lepelaar

Van boven naar beneden: zwaluw, ooievaar, lepelaar

Ooievaar en lepelaar

Ooievaar en lepelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehhh.... ja

Ehhh…. ja

 

3 reacties op “Weer eens een gamedrive

  1. johan debruin

    Hallo Frank
    alweer hele mooie foto’s
    ongelooflijk zo’n mooi moment van die ooievaar precies op tijd !
    succes verder met alles we kijken uit naar je volgende bericht groetjes

Voeg een reactie toe