147 verschillende vogels…

donderdag 26 september
Trevor (stopt er eind oktober helaas mee)

Trevor (stopt er eind oktober helaas mee)

… is het eindresultaat van onze drie dagen vogels kijken. Vandaag de hele dag met Trevor op stap geweest, waarbij er 11 vogels bijkwamen die we deze week nog niet gezien hadden. Eén van deze vogels is de White-fronted Bee-eater, één van mijn favoriete vogels om te fotograferen. Nog niet in de gelegenheid gekomen om hem goed op de gevoelige plaat te zetten, maar dat zal de komende tijd nog wel een keer gaan lukken. We hebben het vandaag redelijk rustig gedaan, door vooral vanaf (mooie) plekken in alle rust zittend vogels te observeren. Zo heb ik nu ook van redelijk dichtbij een Green Woodhoopoe aan het werk kunnen zien. Alle vogelstheorie kun je daar direct op loslaten; van de aangepaste snavel tot de poten met twee tenen voor en twee achter om beter te kunnen klimmen.

Green Woodhoopoe hangt met gemak ondersteboven...

Green Woodhoopoe hangt met gemak ondersteboven…

... en peurt met zijn scherpe snavel wormpjes uit de schors

… en peurt met zijn scherpe snavel wormpjes uit de schors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Purple Roller in het ochtendzonnetje

Purple Roller in het ochtendzonnetje

Op de weg terug van Makalali naar de campus horen we een helicopter dichterbij komen. Daarin zitten twee mannen die we eerder op de weg tegengekomen waren. Bekenden van Trevor, want ze maakten even een praatje waar uit bleek dat ze dieren gingen tellen met de helicopter. Waarschijnlijk omdat ze Trevor kennen, deden ze nog even een fly-by toen wij op de brug stonden. Spectaculair om van dichtbij te zien. Navraag bij Trevor wees helaas uit dat ze geen vrijwilligers meer nodig hadden om te helpen met de tellingen….

De helicopter waarmee boven Makalali tellingen van wild verricht worden...

De helicopter waarmee boven Makalali tellingen van wild verricht worden…

... en de fly-by waarbij ze de Field Guides in opleiding gelijk even tellen.

… en de fly-by waarbij ze de Field Guides in opleiding gelijk even tellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonsondergang op de brug over de Ga-Selati

Zonsondergang op de brug over de Ga-Selati

Aan het eind van de middag weer naar de brug over de Ga-Selati, net als gisteren. En net als gisteren hoorden we weer de Gorgeous Bush-Shrike roepen. Deze keer was het vlakbij en na een klein uur proberen zag ik hem eindelijk zitten. Op het moment dat ik mijn camera wilde pakken om hem vast te leggen, begon Vic vanaf de brug Bavianen-geluiden te schreeuwen naar de Bavianen die beneden aan het paren waren; weg vogel. De tijd verder gebruikt om nog wat zonsondergangen te fotograferen; altijd mooi.

Zonsondergang, deel 2

Zonsondergang, deel 2

 

Lesser Striped Swallow

Lesser Striped Swallow

Er valt over vandaag verder weinig nieuws te vertellen ten opzichte van wat we gisteren en eergisteren al hebben gedaan. Oh ja, was nog vergeten te vermelden dat ik 100% gescoord heb op Biomes. Dat gold trouwens bijna voor iedereen, aangezien dit niet de moeilijkste test was, op zijn zachtst gezegd. Maakt mij niet uit, goed voor mijn gemiddelde om weer een 100% te scoren.

Morgenochtend gaan we weer aan de hand van slides vogels identificeren, en daarna moet we ons weer gaan voorbereiden op het vogels-examen van zaterdag. Moeilijk voor te stellen dat volgende week zaterdag de laatste ronde van de ‘papieren’ examens van Bushwise is. Eind oktober hebben we nog het grote FGASA-examen over alle stof die we tot nu toe gehad hebben, maar het meeste studeerwerk zit er dus alweer op. Straks alleen nog een kwestie van alles nog een keer herhalen…

Hadida Ibis

Hadida Ibis in de vlucht

Voeg een reactie toe