Vehicle practical

dinsdag 16 juli

Om 7 uur weer in het klaslokaal. We beginnen zo langzamerhand in het ritme te komen. om 5:45 gaat de wekker, snel douchen en naar de keuken lopen (zo’n tweehonderd meter verderop… binnenkort zal ik een video plaatsen met een rondje over de campus om een beetje beeld te geven van wat waar is). Snel ontbijten en daarna weer teruglopen (het klaslokaal ligt vlakbij mijn kamer).

Trainer Cobus

Trainer Cobus

Vandaag is Cobus onze trainer. Het onderwerp is de safari-jeep. In rap tempo neemt hij van voor tot achter door hoe het voertuig in elkaar zit. Alle namen van onderdelen die langskomen komen wel bekend voor, maar het is goed om nu eens een keer te horen hoe alles in samenhang werkt. Vervolgens nemen we door welke checks we wekelijks en dagelijks moeten doen. Dit is trouwens ook het startschot voor ons autowas-schema; vanaf nu moeten we ervoor zorgen dat de drie safari-jeeps er elke dag van binnen en van buiten onberispelijk uitzien. Wij (groep A) zijn verantwoordelijk voor de auto van Charles (gelukkig wel de modernste van de drie, dus hopelijk ook met de minste mankementen). Autowassen is maar één van de klussen die we als groep moeten doen. In rotaties van een week moeten de drie groepen beurtelings de keuken, klaslokaal en zwembad en alle vuilnisbakken schoonhouden. Deze week zit ik in de keukendienst; voor elke maaltijd tafel dekken, na afloop afwassen en ervoor zorgen dat er kokend water is voor thee en koffie.

’s Middags na de brunch wat gestudeerd voor het examen voor zaterdag en erachter gekomen dat internet nu eindelijk werkt op m’n laptop… dat maakt het leven een stuk gemakkelijker. Om 14:30 was het tijd voor voertuigpraktijk. Om beurten moesten we met de ‘high rise jack’ een wiel verwisselen van de jeep. Had het wel eens gezien maar nooit zelf gedaan (stelt trouwens niet zo veel voor; zelfde als een gewone auto maar dan alles een maatje groter). Tot slot hebben we als team alle vloeistoffen gecontrolleerd en bijgevuld, iets waar we vanaf nu een gewoonte van moeten maken. Tot slot zijn we met Cobus een stukje gaan rijden en heeft hij uitgelegd hoe je moet schakelen in een 4×4. Lijkt niet veel anders dan een gewone auto maar zal ongetwijfeld lastiger zijn als we het vrijdag voor het eggie mogen gaan proberen.

r_IMG_0108r_IMG_0098

 

 

 

 

 

 

Morgenochtend vertrekken we om 6 uur op onze eerste ochtend gamedrive. Dat is het startschot voor een hele dag in de bush, want we komen pas ’s avonds weer terug.

1 reactie op “Vehicle practical

  1. Peter en Adrie

    Hoi Frank,wat een mooie en interessante verhalen.Jullie krijgen wel in een kort tijdbestek erg veel info om in je op te nemen.Ook lange dagen.Veel succes met jouw eerste examen en de verdere studies .Wij volgen jou regelmatig via deze blog.

    groetjes,tante Adrie en oom Peter.
    p.s. je moet wel wat meer in de zon zien te komen.

Voeg een reactie toe