ARH assessment

donderdag 10 oktober

Vanmorgen was het tijd voor onze Advanced Rifle Handling-assessment (ARH). Omdat we groep A zijn mochten we als eerste. In de middag was de volgende groep aan de beurt. Ik heb uiteindelijk mijn Basic Rifle Handling gehaald, maar niet mijn Advanced. Dat was geen grote verrassing, maar toch jammer. Al moet ik zeggen dat ik niet mag klagen. In totaal bestaat de ARH-assessment uit zes oefeningen. Als je de eerste drie goed doorkomt, heb je je Basic Rifle Handling gehaald. Vervolgens ga je over naar Intermediate (oefening vier en vijf) om te eindigen met de ‘simulated charge’ waar je een aanval van een leeuw moet zien af te slaan.

Van de dertien mensen die vandaag ge-assessed werden, kwamen alleen Ben en ik voorbij de de Basic-oefeningen en mochten we de Intermediate-oefeningen doen. Ongeveer de helft heeft Basic wel gehaald, maar met onvoldoende score om door te mogen. Helaas voor mij viel het doek bij oefening vier. Twee pogingen gehad, met beide keren twee kogels in de tien, maar de derde met een hele lage score.

Ben poseert trots bij zijn perfect geraakte leeuw

Ben poseert trots bij zijn perfect geraakte leeuw

Gecombineerd met mijn redelijk langzame tijd betekende dat dus het eindpunt voor mij. Ben verdient een heel groot compliment, want hij heeft alle oefeningen met goed gevolg volbracht en heeft dus zijn Advanced Rifle Handling gehaald. Heel erg knap, omdat ook hij nooit eerder geschoten had. Ik zal moeten wachten tot na de komende vrije week, want dan krijgen we nog een kans. Op zijn minst is het hartstikke leuk om te doen, heb vandaag 15 kogels af mogen schieten en dat blijft toch kicken (boys will be boys?).

Elf Elands bij elkaar, een nieuw record

Elf Elands bij elkaar, een nieuw record

Na de (hele) warme middag op de kamer met de vogelplaatjes en vogelgeluiden aan het eind van de middag nog een gamedrive op Makalali gehad. Zo zie je ze nooit, zo zie je ze twee keer in twee dagen; de Cheetahs waren er weer. Deze keer aan het water, drinkend, wat een mooi plaatje opleverde. Verder was een het weinig bijzondere rit, al zagen we nog wel een kudde van 11 Elands, wat tamelijk ongewoon is (wij hadden het in ieder geval nooit gezien, meestal zijn ze alleen).

De twee mannetjes-Cheetahs drinken

Nu gauw nog wat vogelgeluiden oefenen en dan slapen…. morgen om 5:30 haal ik m’n ouders op (samen met Trevor) om een gamedrive op Makalali te gaan doen!

 

weetjevandedag

Wanneer een leeuw aanvalt, gaat dat met een snelheid van 22,2 meter per seconde. Dat komt
neer op 80 kilometer per uur. Ter vergelijking; Usain Bolt loopt een kleine 40 km/h. Een leeuw
kan dus twee keer zo hard lopen; een goede illustratie van het feit dat je (wat er ook
gebeurt) nooit weg moet rennen. Zelfs niet van de ’traagste’ gevaarlijke dieren. Nijlpaarden
lopen namelijk ook nog steeds 40 kilometer per uur als ze in de aanval gaan.

3 reacties op “ARH assessment

  1. Theo en ilona wessels

    Wij wensen je morgen een hele fijne dag met je ouders toe! En voor je komende vrije week veel pleizier. P.S. de foto,s van deze week waren weer bijzonder, met vriendelijke groet Ilona en Theo.

  2. Jan en Diny

    Knap dat je Basic Rifle Handling hebt gehaald direct voor de eerste keer. Is dat zowel omgang met geweer en ook schieten op stilstaand en bewegend doel? Avanced is als de leeuw snel (op een karretje) op je afkomt? Of zit ik helemaal verkeerd? Leuk dat Jan en Wil komen en ook Lia later ook. Even lekker genieten van elkaar.
    Wij zijn net terug uit Rhodos vandaar deze wat late reactie.

Voeg een reactie toe