Bird is the word!

zondag 22 september

Het waait al sinds gisteren behoorlijk hard en het is vandaag slechts 15 graden. Omdat we niet al te veel ruimte hebben in onze kamer, ga ik toch maar aan de slag in het klaslokaal. Een open ruimte, dus twee fleece-truien over elkaar zijn geen overbodige luxe. Een schril contrast met de voorbije dagen, toen we met de zwembroek aan zaten te studeren en het nog nauwelijks te harden was met 38 graden. Past schijnbaar bij de tijd van het jaar; nog één koudere periode voordat het langdurig warm en drukkend wordt.

Het programma voor deze week

Het programma voor deze week

Deze week is het zoals gezegd bird-week. Gaat weer intensief maar naar verwachting ook heel leuk worden. Maar liefst twee keer een theorieles (vaker dan welk ander onderwerp ook), en op woensdag en donderdag twee volle dagen praktijk. Daar omheen krijgen we nog vogelidentificatie, op basis van uiterlijk én geluid. We moeten voor ons praktijkexamen op de laatste zaterdag van dit semester 60 vogels op geluid kunnen herkennen en 160 op uiterlijk! Dat wordt buffelen dus. Vandaag begonnen met de geluiden en het valt niet echt mee hoeveel ik er nu weet… minder dan 10 van de 60. Daarna het vogel-hoofdstuk in het werkboek ingevuld als voorbereiding op de les van morgenochtend. Dit alles zoals elke zondag met Radio Rijnmond via de internet-radio om Feyenoord-Utrecht te kunnen volgen.

Verder vandaag gebruikt om mijn St. Lucia-filmpje wat verder te bewerken (nog niet klaar) en om het filmpje dat ik afgelopen donderdag van Conraad heb gemaakt te bewerken en op YouTube te zetten. Hierin doet trainer Conraad oefening nummer vier van de zeven Advanced Rifle Handling-oefeningen die er zijn; “Immediate Action Exercise”. Daarin moet je binnen 22 seconden drie schoten afvuren, waarbij er van de drie kogels in het magazijn één blindganger zit. Die moet er zijdelings uitgegooid worden. Uiteindelijk moeten er nog drie kogels geladen worden waarvan er nog één afgeschoten moeten worden. Dit alles moet binnen een tijd van maximaal 22 seconden. Dat lijkt makkelijk als je het Conraad zo ziet doen, maar is lastiger als je er zelf voor staat (vooral alles in de juiste volgorde en volgens het juiste protocol doen valt best tegen).

Als afsluiter nog twee foto’s van het strand in St. Lucia; het filmpje is (hopelijk) volgend weekend klaar.

In volle bepakking op het strand...

In volle bepakking op het strand…

... twee cameratassen en een rugzak. Foto's: Mayra van den Brink

… twee cameratassen en een rugzak. Foto’s: Mayra van den Brink

Voeg een reactie toe