Business as usual

dinsdag 17 september

De ochtend begon met weer een waarschuwing dat we goed op moeten letten; Ben is gestoken door een schorpioen toen hij het filter van de zwembadpomp schoon wilde maken. Het was weliswaar een Buthidae (kleine scharen, dikke staart en dus gevaarlijk), maar gelukkig nog een heel kleintje. Voor Ben was het al de vierde schorpioenensteek (hij werkt al een aantal jaar in de tropen), en deze viel gelukkig mee. Maar zoals gezegd, oppassen dus, en nooit meer zomaar ongezien ergens in grijpen.

Gamedrive met Cobus

Gamedrive met Cobus

Eland

Eland

Vanochtend zijn we weer met Cobus op gamedrive gegaan, net als gisterenmiddag. Deze keer in Makalali, waar altijd wel wat te zien is. Deze keer kwamen we de twee mannetjesleeuwen (de broers) weer tegen. Ze lagen wat te luieren maar waren zo vriendelijk af en toe nog hun kop omhoog te steken zodat we wat foto’s konden nemen. Naast de leeuwen ook voor het eerst op Makalali een Eland gezien. Beetje verwarrend, maar wat wij een eland noemen is iets heel anders dan wat ze hier een eland noemen. In ieder geval zijn het allebei grote beesten; de Afrikaanse eland is de grootste antilope.

r_P1040528r_P1040520

 

 

 

 

 

 

 

Raadselachtig spoor...

Raadselachtig spoor…

 

De gamedrive eindigde met een spoor dat Cobus had gevonden. Moeilijk te identificeren, waardoor we met z’n allen probeerden het te volgen om te kijken of we erachter konden komen wat het was. Uiteindelijk moesten na drie kwartier en een meter of tweehonderd de achtervolging staken, omdat we al tegen etenstijd aanzaten. Jammer, had graag geweten waar het spoor naartoe zou leiden. Voor de liefhebbers; zie bijgaande foto. Ik stuur ook foto’s naar Colin, die onze Track & Sign examens heeft afgenomen, in de hoop dat hij weet welk dier dit is.

 

 

In de middag aan de slag gegaan met de voorbereidingen van alles wat met vogels te maken heeft (een belangrijk deel van dit semester). Aan het eind worden we getoetst op het herkennen van een groot aantal vogels op uiterlijk en op geluid. Ik heb nu een presentatie met 60 soorten inclusief geluid, dus ik kan de komende weken gaan oefenen. Ik geloof dat we er naast deze 60 ook nog eens 40 op uiterlijk alleen moeten kunnen identificeren dus het wordt een hele kluif.

De middag afgesloten met een college van Conraad over weer & klimaat, het tweede examen dat we zaterdag aanstaande moeten doen. Met betrekking tot de quizvraag van gisteren…. de Hadida-Ibis schijnt inderdaad HADIDA te roepen, al klinkt het mij meer als HAHAAAHA in de oren (ik klink toch niet als een vogelaar he?)

Voeg een reactie toe