De regen is eindelijk hier…

dinsdag 22 oktober

… veel later dan gebruikelijk en de natuur hier is er dan ook hard aan toe. Gisterenochtend al wakker geworden met onweergeluiden. Op zijn Afrikaans, een rollende donder die wel een minuut lijkt te duren. Dat werd nog niet gevolgd door regen, maar vanmorgen was het dan zo ver. Binnen de kortste keren goot het behoorlijk. De paar meter van onze kamer naar de WC waren al genoeg om net onprettig nat te worden. De regen stopte na een klein half uurtje alweer, maar de dreiging voor nieuwe buien zorgde ervoor dat Cobus en Conraad besloten de geplande wandeling op Mahlahla van deze ochtend te schrappen.

Daarvoor in de plaats deden we weer eens een ‘Virtual Game Drive’. Dat was lang geleden, want de laatste dateerde alweer van het eerste semester, wat een eeuwigheid geleden lijkt. Om het geheugen op te frissen: met een Virtual Gamedrive krijgen we slides te zien van allerlei dieren, waarover we dan zo veel mogelijk ‘powerfacts’ moeten roepen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere, omdat er ook nogal wat exotische dieren tussen zaten die nog niet eerder de revue gepasseerd waren (bijvoorbeeld de African Monarch vlinder). Gedurende drie uur hebben we zo tussen de 30 a 40 dieren langs zien komen. Erg handig om weer even het geheugen op te frissen. Je weet nooit wat je tegenkomt op je assessment-drive, dus hoe breder je parate kennis, hoe beter.

Na de lunch aan de slag gegaan met mijn werkboek. In tegenstelling tot wat we eerst dachten, blijkt dat we ze pas volgende week woensdag (de dag van het examen) in hoeven te leveren. Dat geeft wat lucht om het tijdig allemaal klaar te krijgen. Vandaag in ieder geval al een grote stap kunnen zetten. Om 15:30 was er een optionele gamedrive, die ik voor deze keer heb laten schieten. Morgen ga ik de hele dag naar Kruger en donderdag- en vrijdagochtend heb ik me ingeschreven voor de optionele gamedrives die dan plaatsvinden. Vanmiddag dus de tijd gebruikt om zo veel mogelijk definities uit mijn Level 1-boek achter elkaar in een schrift te schrijven. Daarnaast tussendoor ook nog het dagboek van de vakantie van afgelopen week afgemaakt (ook belangrijk, want anders zijn de herinneringen in de drukte zo weer vervaagd). Zie het bericht hieronder voor de drie dagen Hermanus.

Nu nog even de kamer in om mijn lijst met definities verder aan te vullen en dan vroeg naar bed. Morgen gaat de wekker om 3:30 uur, want we vertrekken al om half vijf naar Kruger. Als we terugkomen mogen de thuisblijvers (de andere helft van de studenten die donderdag naar Kruger gaan) gastheer spelen voor ons tijdens het avondeten. We laten ons dan uiteraard uitgebreid verwennen….

Voeg een reactie toe