Dertig graden

zondag 28 juli

Vandaag voor de derde dag op rij dertig graden. Eindelijk hebben we het idee dat we in Afrika zitten. De vrije zondag werd door de meesten gebruikt om wat te relaxen, maar ook alvast om de komende week voor te bereiden.

Programma voor komende week

Programma voor komende week

De sfeer was ontspannen, verspreid over de campus zaten mensen aan bankjes en lagen ze op matrassen. Het programma voor komende week is erg vol, ook al omdat de presentaties die we alle twintig gaan doen van vorige week naar deze week zijn geschoven. Dat betekent dat we dinsdag, woensdag en donderdag van 12-14 uur naar elkaars presentaties mogen luisteren. En gelijk aantekeningen maken, want er komen 40 zoogdieren in detail voorbij. Scheelt ons individueel uitzoekwerk met betrekking tot de interessante feiten die er over de dieren te vertellen zijn.

Vandaag ben ik druk geweest met het afronden van mijn presentatie en het voorbereiden van de les over astronomie morgenochtend. Dat doen we voor elk onderwerp door het betreffende hoofdstuk in het FGASA level 1 werkboek in te vullen.

Neap tides.... (?)

Neap tides…. (?)

Zie de foto voor een voorbeeld; in dit geval werd er gevraagd uit te leggen wat een ‘neap tide’ is. De Engelsen in de groep wisten ook niet uit te leggen wat ‘neap’ nou eigenlijk letterlijk betekent. Het is het tegenovergestelde van een ‘spring tide’ in ieder geval… Naast astronomie worden we komende zaterdag ondervraagd over survival & navigatie, taxonomie en ecologie. Dat lijkt wel erg veel, zeker gezien het feit dat de presentaties gepland staan op de momenten dat we normaal studeren. Daarnaast missen we morgenavond een mogelijkheid om te studeren omdat dan de eerste ‘sleep out’ gepland staat. Overigens slaat morgen het weer om, wordt het maximaal 19 graden en is er kans op regen… Ik denk dat we aan het eind van volgende week wel echt toe zijn aan de eerste ‘off week’. Vandaag met z’n zessen in detail de plannen voor Kruger Park besproken… heb er nu al zin in!

Zometeen nog aan de slag met een artikeltje voor een externe website op verzoek van Bushwise. Ze hebben me gevraagd een dag uit het leven hier te beschrijven. Anna uit Australië heeft journalistiek gestudeerd en is zo vriendelijk me daarbij te helpen, dus ik ga haar maar eens opzoeken.

Tot slot nog een foto van Ash, een van de Engelsen hier op de campus en een van de groep met wie ik volgende week naar Kruger Park ga. Bovendien een van de grappigste mensen hier, zoals de foto ook wel verraadt.

Ash, ruler of the savannah

Ash, Ruler of the Savannah

Oh ja, morgenavond geen blog-update omdat we dan in de bush gaan slapen! Tot dinsdag dus.

 

Voeg een reactie toe