Een olifant is een near-ungulate…

donderdag 18 juli
r_IMG_0857

Trainer Trevor

… het is maar dat je het weet. Waarom? Omdat ze ondanks dat de voetpositie plantigrade is, toch op hun tenen lopen, evenwel geen hoeven hebben maar teennagels. Ehh… ja. Vanmiddag zoogdierencollege gehad van Trevor en voorbereid op het eerste examen zaterdag. De biologische termen vliegen je om de oren en het feit dat het allemaal in het engels gaat maakt het niet gemakkelijker. Een herkauwer is bijvoorbeeld een ‘ruminant’ (wie had dat ooit gedacht). We worden zaterdag ondervraagd op allerlei kennis, met name van de ‘flagship species’ (oftewel belangrijkste zoogdieren) van Zuid-Afrika. Olifant, leeuw, giraf, neushoorn, etc. etc. Gaat van voetstructuur tot gebit en van maag-compartimenten tot soorten placenta. Morgenmiddag hebben we nog een vraag-en-antwoord-sessie en dan kunnen de laatste puntjes op de i gezet worden.

Aan het eind van het college nog een huiswerkopdracht gekregen voor volgende week vrijdag; een voorbereide presentatie over warthogs (vlakvarkies) en giraffen. Collega’s van MI: jullie afscheidspresentatie gaat me goed van pas komen hierbij!! Voor iedereen die nog interessante feiten weet over deze dieren (hoe spectaculairder, hoe beter), ik hou me aanbevolen….

Voor morgenochtend staat de eerste ‘practical driving assessment’ op het programma, waarbij we een voor een getest worden op onze rijvaardigheid. Eerste meters zelf rijden in de jeep dus. Op basis van de test morgen bekijken de trainers of ze het veilig achten dat je achter het stuur gaat zitten in het wildgebied (met je medestudenten en de trainer achterin). Lijkt me niet zo’n probleem, al zal ik zoals gewoonlijk in een auto met het stuur aan de verkeerde kant waarschijnlijk nog wel eens naar de deur grijpen als ik moet schakelen.

Maar dat is allemaal morgen. Vanochtend nog met Cobus op gamedrive geweest. Weer heel veel informatie over vooral bomen, planten, vogels en schimmels. Hieronder nog wat foto’s van de gamedrives van gisterenmiddag en vanochtend.

r_IMG_0760

Eland (de Afrikaanse variant, grootste van de antilopen)

r_IMG_0841

Sable antilope

 

 

 

 

 

 

r_IMG_0834

Sable antilope

Yellow billed hornbill

Yellow billed hornbill

 

 

 

 

 

Impala op de vlucht voor onze Jeep

Impala op de vlucht voor onze Jeep

Meer paniek in de tent

Meer paniek in de tent

 

2 reacties op “Een olifant is een near-ungulate…

    1. Fiona

      Ha Frank, wat een gave foto’s! Als ik de termen zo door je blog zie gaan heb ik alle vertrouwen in je examen. En feiten die mij verraste over de giraffe: ze slapen maar 30 minuten per dag, ze hebben een hoge bloeddruk en hebben alleen ondertanden. Veel plezier en succes. Fiona

Voeg een reactie toe