Een rustige zondag en leeuwen in Kruger

zondag 24 november
Enorme Cicade boven onze wasbak

Deze wil je echt niet in je soep

Met het stijgen van de temperaturen en de luchtvochtigheid is een van de dieren die zich begint te roeren de Cicade (of boomkrekel). Deze diertjes zien er niet echt appetijtelijk uit; volgens Cobus hebben ze model gestaan voor een aantal horrorfilms en daar kan ik me iets bij voorstellen. Ze maken bovendien  een enorm lawaai, zeg maar een soort krekel in het kwadraat. Vanmorgen zat er een enorm grote boven onze wasbak; om een beeld te geven heb ik mijn wijsvinger ernaast gehouden op de foto. Ze bijten niet (denk ik).

Na een relaxte ochtend om 10:00 uur naar Hoedspruit gereden waar ik Ash moest ophalen op het vliegveld. Hij had daar net zijn zus, nicht en huurauto gedropt. Via Sleepers en Pick&Pay (uiteraard) weer teruggereden naar de campus. Daar aan de slag gegaan met het filmpje van de leeuwen die we in Kruger op de weg gezien hadden.

 

 

Het programma voor deze week

Het programma voor deze week

Tussendoor nog even RKC-Feyenoord, waar we verder maar geen woorden aan vuil zullen maken. Rond 17:00 uur gegeten, waarna Cobus ons programma voor de komende week met ons doornam. De komende drie dagen zijn we weg (twee overnachtingen ‘buiten’). We gaan naar Magoebaskloof, Modjadji en allerlei dingen daar tussenin. Een vriend van Cobus (een top birding guide) neemt ons bovendien een ochtend mee vogels kijken. Op woensdag komen we terug, waarna we tot en met zaterdagmorgen gamedrives en -walks gaan doen op Makalali. Hartstikke veel zin in, kan niet wachten om er weer tegenaan te gaan. Een paar dagen niks doen is wel lekker, maar het moet niet te lang duren, want dat is zonde als je zo veel leuke dingen in de omgeving kan doen.

Vanwege de trip van de komende dagen zal het volgende blogbericht woensdag aanstaande zijn.

4 reacties op “Een rustige zondag en leeuwen in Kruger

 1. Lia

  Tsjonge, jonge… wat is dat mooi.
  Na alles wat je al gezien en beleefd hebt, er is altijd wel weer iets wat je nog niet meegemaakt hebt. Zal niet vaak gebeuren dat je zo lang naast een leeuw kunt blijven rijden. Hele mooie beelden!!!

  Groetjes Lia

 2. Frans & Daja

  Frank geweldig, hele mooie beelden van de leeuwen, onvergetelijk. Kan me niet voorstellen da je dit leven niet zal gaan missen als je weer terug in nederland ben.
  Wat Feijenoord betreft, ik sluit me helemaal aan bij Adrie en Peter.

Voeg een reactie toe