Eerste springbokken gespot!

maandag 8 juli

Gisterenavond aangekomen in Johannesburg na een voorspoedige vlucht. Ze hebben hier trouwens een nieuwigheidje op de luchthaven; bij de paspoortcontrole wordt iedereen met een infraroodscanner gescand op koorts. Je kunt zelf ook gelijk je ‘heat map’ bekijken op het scherm. Is een cool gezicht alleen vindt de mevrouw van de scanner het niet zo leuk als je er te lang naar kijkt.

Garden Court Hotel uitzicht

Uitzicht uit m’n hotelkamer

Paspoortcontrole en het ophalen van de koffer verliep erg snel, en de shuttlebus liet ook niet lang op zich wachten. Al met al zat ik binnen een uur na de landing al op m’n hotelkamer.

Vanmorgen liep het in de ontbijtzaal ineens vol met allemaal groene trainingspakken. Zo te zien een jeugdselectie van de Zuid Afrikaanse rugbyploeg…. gelijk de laatste springbokken die ik ga zien, want die (de beesten dan) heb je niet waar ik zit.

Over een uurtje ga ik weer terug naar het vliegveld, waar we om 10:30 verzamelen bij het meeting point. Ga ik eindelijk mijn (internationale) medestudenten voor het eerst zien! Daarna een busreis van zo’n zes uur naar de Bushwise campus, waar we de Zuid-Afrikaanse studenten ontmoeten (die mogen niet met de bus mee).

Nu gaat het écht beginnen…

2 reacties op “Eerste springbokken gespot!

 1. ma

  Hoi Frank
  ziet er leuk uit je uitzicht zo te zien lekker weer ondanks dat het daar winter is, blij om te horen dat je vlucht voorspoedig was nu begint het .
  Wens je een heel goede reis op pad naar Bush Wish xxx

  1. Anoniem

   Hi Frank, Lekker om te lees van jou avontuurlike onderneming. Ons hoop jy geniet die tyd besonder baie. My sel nr is 0832282203 as jy lus kry vir Afrikaans gesels of dalk ondersteuning. My guess is that the distance between us could be between 30 mins to 1 hour time wise. Enjoy every moment! Tharina

Voeg een reactie toe