Eind van het tweede semester

zaterdag 7 september
Eén van de vragen in het amfibieën-examen ging over de verschillende grepen die kikkers toepassen wanneer ze paren. Hier zie je Shawn (achter) en Andy terwijl ze in de les van afgelopen week de 'Axillary Clasp' mochten uitbeelden

Eén van de vragen in het amfibieën-examen ging over de verschillende grepen die kikkers toepassen wanneer ze paren. Hier demonstreren Shawn (achter) en Andy de ‘Axillary Clasp’ tijdens de les van afgelopen dinsdag.

Met de examens van vanmorgen is er alweer een eind gekomen aan het tweede semester. We kunnen met z’n allen met een goed gevoel op vakantie, want de algehele afdronk is dat iedereen het wel te doen vond. Verwacht voor mezelf vooral een goed resultaat op Arthropods (“geleedpotigen” met een mooi woord) en Amfibieën. Vissen was wat lastiger met meer level 2 vragen (Bushwise doet ook vragen uit de boeken van het volgende niveau in onze examens om ons beter beslagen ten ijs te laten komen).

Level 2 gaat veel dieper in op de materie waardoor je het uiteindelijk beter snapt, maar er tegelijkertijd ook veel meer technische termen bij komen kijken. Vandaag kregen we onder meer de vraag hoe de zwemblaas van een vis werkt en wat osmose is. De hele opleiding tot nu toe voelt een beetje als een halve propedeuse biologie. In ieder geval is bijna alles zeer interessant en leuk om te weten.

Vic (l) en Sean (r) tijdens het examen van vanmorgen

Vic (l) en Sean (r) tijdens het examen van vanmorgen

Na het examen naar Hoedspruit gegaan om bij Avis onze paspoorten te laten zien (anders mag ik de komende week niet in onze auto rijden). Daarna vaste prik; naar de Pick & Pay en naar Sleepers voor steak. Deze keer vielen we met onze neus in de boter, want er was live rugby op de televisie. Vanuit Brisbane; Australië tegen Zuid-Afrika. Australië-uit is voor Zuid-Afrikanen wat Duitsland-uit is voor Nederlanders; de enige pot die ze moeten en zullen winnen. Bijkomend probleem was dat Zuid-Afrika nog nooit in Australië gewonnen had. Deze keer liep het echter anders en werd het een afdroogpartij; Zuid-Afrika won met 12-38. Groot enthousiasme onder de Zuid-Afrikanen, minder enthousiasme bij Anna (medestudente uit nota bene Brisbane).

Emma (l) en Anna (r) tijdens de rugbywedstrijd (toen Anna nog kon lachen)

Emma (l) en Anna (r) tijdens de rugbywedstrijd (toen Anna nog kon lachen)

Ze is een fanatiek rugby-fan en had het dus zwaar te verduren tijdens de wedstrijd. Bij Sleepers nog gauw een Thai Green Chicken Curry besteld om mee te nemen en op te warmen als avondeten en vervolgens weer terug.

Op de campus heerst een ontspannen sfeer. Er wordt wat gedronken (de off-week is officieel buiten Bushwise-tijd) en er wordt wat gezwommen door sommigen (het is nog net iets te koud om het zwembad serieus te gebruiken).

Nu is het tijd om te gaan pakken voor St. Lucia. Er wacht ons morgen een behoorlijk lange reis van een uur of tien inclusief stops en we vertrekken al om 7 uur. Weet niet of en hoe vaak ik deze week mijn blog bij kan houden, maar ga het in ieder geval proberen.

 

3 reacties op “Eind van het tweede semester

 1. Annet

  Hè frank,
  Nu naar “ik vertrek ” aan het kijken. Deze keer naar zuid–Afrika! Jij toch wat betere voorbereiding volgens mij!
  Veel plezier weer! Foto’s blijven geweldig!
  Groeten
  Annet

Voeg een reactie toe