Het regent in St. Lucia

maandag 9 september

Terwijl ik dit bericht typ, valt de regen met bakken uit de hemel. De dag begon nog met een wat drukkende warmte en zon die af en toe door de wolken brak.

De Banded Mongooses (Mongeese?) in de tuin van onze lodge

De Banded Mongooses (Mongeese?) in de tuin van onze lodge

Rond een uur of 9 zijn Ash en ik rond de lodge gaan kijken of we sporen konden vinden van nijlpaarden. Het eerste wat we zagen was echter een groep Banded Mongoose. Snel weer naar binnen dus om de camera’s te halen. Toen we terugkwamen (met Mayra en Macon die inmiddels ook naar buiten waren gekomen), waren we nog net op tijd om ze weg te zien rennen. Nog wat vogels in de tuin gezien, maar verder weinig spectaculairs. Maar niet het risico gelopen naar beneden de dikke begroeiing in te lopen, voor je het weet stuit je op een nijlpaard.

Bloem in de lodge-tuin

Bloem in de lodge-tuin

Er is ons ingestampt nooit willens en wetens een potentieel gevaarlijke situatie op te zoeken, dus dat doen we dan ook maar niet.

We lopen de hoofdstraat in om te zien wat er zoal te doen is en waar de goede restaurantjes zitten. Na een tijdje komen we Macon en Mayra weer tegen en we besluiten voor de middag een boottocht te boeken om nijlpaarden en krokodillen te gaan kijken. Nadat we het geboekt hebben lopen we naar de lodge van James en Kate om de auto op te halen. Vervolgens doen we een rondje St. Lucia met de auto en komen we uiteindelijk bij het strand uit waar we wat uitwaaien.

Ash, Macon en Mayra op het strand van St. Lucia

Ash, Macon en Mayra op het strand van St. Lucia

Het is inmiddels langzaamaan wat frisser en meer bewolkt aan het worden, maar het ziet er nog steeds redelijk uit voor de boottocht van vanmiddag.

Eenmaal terug in de lodge boeken we gelijk een birdwalk met Themba, een lokale gids aanbevolen door trainer Charles. Morgenochtend om 7 uur hebben we dus ook weer wat te doen. Na het boeken gaan we lunchen in een van de restaurantjes aan de hoofdstraat.

Ik, Mayra en Ash aan de Indische Oceaan

Ik, Mayra en Ash aan de Indische Oceaan

Hippos!

Hippos!

Na wat relaxen op de kamer (het is lekker om een weekje echt vakantie te hebben!), maken we ons klaar om naar de boot te gaan. De lucht is inmiddels effen grijs geworden en ziet eruit alsof er wat regen kan vallen. We zijn nog niet goed en wel vertrokken met de boot, of de eerste druppels beginnen te vallen. Gelukkig is de hele boot overdekt, dus is er weinig aan de hand. De bewolking zorgt bovendien voor een gelijkmatige belichting van de foto’s (niet onbelangrijk natuurlijk).

Visarend in de vlucht....

Visarend in de vlucht….

... en in de boom

… en in de boom

 

 

 

 

 

 

 

 

De enige geeuw van vandaag... met een melkgebitje

De enige geeuw van vandaag… met een melkgebitje

 

Enige nadeel is dat de krokodillen zich niet zullen vertonen met dit weer, voorspelt de kapitein, en hij kreeg gelijk. Wel hebben we behoorlijk wat nijlpaarden gezien, twee visarenden en twee kingfishers (ijsvogels). De kapitein geeft ons een VIP-behandeling door ons steeds in te fluisteren waar we moeten gaan staan op de boot om het beste zicht te hebben bij elke foto-opportunity. Al met al een prima boottocht ondanks dat het hoe langer hoe meer ging regenen.

Maar vanavond na het eten brak het echt los; een tropische regenbui. Het mag nu wel echt stoppen, anders wordt het morgen een smeerboel met de birdwalk. En een beetje zon zou deze week ook wel lekker zijn…

 

 

Pied Kingfisher

Pied Kingfisher

Giant Kingfisher

Giant Kingfisher

 

 

 

 

 

 

 

Nijlpaard-jong

Nijlpaard-jong

Bijna een walrus

Bijna een walrus

 

5 reacties op “Het regent in St. Lucia

Voeg een reactie toe