Khamai Reptile Centre

donderdag 25 juli
Robert Strydom

Donald Strydom

Vanmorgen naar het reptielenpark geweest om meer te weten te komen van één van de twee examenonderwerpen van zaterdag (reptielen dus). De dag begon met een presentatie door de eigenaar van het Park, Donald Strydom. Zijn doel was 30 jaar toen hij begon om zo veel mogelijk reptielen te redden en dat is nu het nu nog steeds. Hij vertelt met enorm veel energie over reptielen en zijn verhaal van anderhalf uur was een razendsnelle en goede opfriscursus op weg naar zaterdag. Hij heeft twee keer samengewerkt met David Attenborough en als je hem bezigziet en hoort, wekt dat geen verbazing. Enorme passie en gedrevenheid, wat erg aanstekelijk werkt. Daarnaast schijnt hij ook nog dé autoriteit te zijn op het gebied van Black Mamba’s (de gevaarlijkste slang in Afrika). Al met al dus een heel leuk begin van de dag.

Na de presentatie was het tijd om naar buiten te gaan en nader kennis te maken met de reptielen zelf. Te beginnen bij een Python (Burmeese, want die zijn iets docieler en voorspelbaarder dan hun Afrikaanse neefjes). Raar gevoel om zo’n dier vast te houden en alhoewel ik niet zo veel met slangen heb, voelde dit niet al te ongemakkelijk aan. Later bij de demonstratie met giftige slangen hield ik wel wat meer afstand…

Python

Python

Python

Python

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de python achtereenvolgens naar de kameleon (voeren van meelwormen heb ik op video maar dat volgt nog wegens tijdsgebrek… ik ben ook vanavond nog steeds met de presentatie van morgen bezig). Na een demonstratie van het voeren van (dode) muizen aan een slang weer naar buiten voor de giftige slangen (Boomslang, Puff Adder en Cobra) en Baboon Spider (Tarantula). Helaas konden maar vier van onze groep de Baboon Spider vasthouden en ben ik niet aan de beurt gekomen.

James met baboon spider

James met Baboon Spider

r_P1000411

Baboon Spider

 

 

 

 

 

r_P1000392

Demonstratie gifslangen

 

’s Middags na het reptielenpark zijn we nog langs Hoedspruit gegaan (lag op de route terug). James (kamergenoot) en ik hadden besloten om een koelkastje te kopen voor op de kamer. Bij de Pick & Pay (de plaatselijke Appie zeg maar) vonden we er een. Houdt het midden tussen een barformaat en een volwaardige, dus we kunnen er genoeg in kwijt. Voor wie de video gezien heeft van de campus; de enige studentenkoelkast staat in de eetkamer en is dus zo’n 200 meter bij ons vandaan. Met het weer dat straks alleen maar warmer gaat worden gaat onze koelkast ons dus waarschijnlijk zeer goede dienst bewijzen. We hebben zelfs een vriesvakje voor ijs…

Morgenochtend hebben we een optionele activiteit. Eigenlijk moet ik studeren voor zaterdag, maar wil dit niet laten schieten. Wordt namelijk de eerste gamewalk…..

3 reacties op “Khamai Reptile Centre

  1. Patty

    Uhhhmmm is dit sarcastisch bedoeld “Helaas konden maar vier van onze groep de baboon spider vasthouden en ben ik niet aan de beurt gekomen”?! of ben je echt zo’n held (geworden)? 🙂 Volgens mij heb je het prima naar je zin daar, leuk om te lezen! Enjoy it! ik ga weer verder met de spannende avonturen in de kantoortuin..

Voeg een reactie toe