Laptop weer gemaakt?

woensdag 2 oktober

Om half twaalf vertrok Nuria met Ash, Mayra en Ben naar Hoedspruit. Ash en Mayra moesten hun inschrijving voor rij-examens regelen en Ben moest zich een nieuwe bril laten aanmeten. Gelukkig was er nog plaats voor mij, want ik moest en zou ook naar ‘de stad’. Kan er niet tegen als iets het niet doet dus het was afzien dat ik niet direct mijn laptop open kon maken om te zien wat eraan scheelde. Daarvoor had ik een torx 5 schroevendraaiertje nodig, die ik voor vertrek in al mijn wijsheid thuis had gelaten (“Heb je toch niet nodig voor een nieuwe laptop?!”). Trevor had me geadviseerd bij de Buco te gaan kijken, zeg maar de Praxis van Hoedspruit. Zij bleken gelukkig een dergelijk schroevendraaiertje te hebben, al maakte hij wel onderdeel uit van een grote Stanley-set van allerlei bitjes e.d. Dertig euro verder, maar ik had in ieder geval het enige ding dat mijn laptop open kan krijgen.

Na het avondeten in de ‘gintrap’ (het zijhok van het klaslokaal) gaan zitten om in alle rust en met voldoende licht mijn laptop open te schroeven. Ik had gehoopt op óf een los draadje/ contactje, óf een heleboel stof. Niets van dat alles; het zag er keurig uit. Ik heb nog aan wat draadjes zitten morrelen alsof ik wist wat ik deed en heb nog wat stekkertjes die al vast zaten nog wat vaster gedaan. Uiteindelijk nog eens stevig er doorheen geblazen en de laptop maar weer dichtgeschroefd. Nu heb ik hem alweer twee uur aanstaan en lijkt er helemaal niets aan de hand. Ondertussen is het zelfs gelukt het St. Lucia-filmpje waar hij zondag steeds op crashte te genereren. Laten we hopen dat hij het volhoudt….

 

Op de heenweg naar Makalali liep aan de andere kant van het hek een Hyena een stuk met ons op

Op de heenweg naar Makalali liep aan de andere kant van het hek een Hyena een stuk met ons op

Wooly-necked Stork

Wooly-necked Stork

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dag begon vanmorgen met een gamedrive. Een bijzondere voor mij, want ik mocht rijden. Bovendien was het de eerste keer dat ik mijn route voor mijn praktijkassessment mocht uitproberen. Dat pakte perfect uit, mede doordat ik keurig om de vijf minuten weer wat andere dieren tegenkwam. Mijn route is wel wat langer dan wat ik waarschijnlijk zal kunnen doen binnen de tijd van mijn assessment, dus ik zal ook naar alternatieve routes uit moeten kijken als halverwege blijkt dat ik tijd tekort ga komen. Had alweer wat meer inhoud om te vertellen, maar nog steeds lang niet genoeg. In ieder geval heb ik nu wel het gevoel een stevige basis te hebben en dat zorgt ervoor dat het weer iets leuker wordt. Nu voelt het alsof je écht een gamedrive gaat leiden, ook al omdat de trainers nu een bank achter je gaan zitten en zich niet meer met je route en teksten bemoeien…

Zebra blokkeert ons de doorgang

Zebra blokkeert ons de doorgang

Vandaag weer eens olifanten gezien, die helaas op afstand gehouden werden door een safari-te-paard groep

Vandaag weer eens olifanten gezien, die helaas op afstand gehouden werden door een safari-te-paard groep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de middag dus naar Hoedspruit en daarna was het tijd voor de les over Geschiedenis & Cultuur door Cobus. Was heel interessant. Zijn verhaal ging onder andere over het stenen tijdperk en hij had wat primitieve gereedschappen meegenomen. Deels gevonden in deze omgeving en deels zelf gemaakt. Samen met zijn kinderen, die er deze week trouwens ook vaak bij zijn. Dat betekent als je niet oppast een nat pak tijdens de lunch, heb ik ondervonden (waterpistooltjes).

Vanwege de computerproblemen gisteren geen foto’s kunnen oploaden, dus hier nog eentje van gisteren. We hadden in de ochtend een gamedrive op Chimoyo met Trevor.

Twee giraffen op Chimoyo Game Farm

Twee giraffen op Chimoyo Game Farm

 

weetjevandedag

Zebra-mannetjes hebben een harem. Ze verkrijgen hun vrouwtjes een voor een
door te vechten met andere zebra-hengsten. De verliezende partij moet dan een vrouwtje
afstaan aan de ander. Aangezien de mannetjes de vrouwtjes in volgorde van voorkeur
rangsc
hikken (vaak op basis van de volgorde waarin ze ze ‘gewonnen’ hebben, geven ze
hun minst geliefde -de achterste in de rij- weg). Ook kan het voorkomen dat ze een van hun dochters weggeven. Zebra’s hebben een harem voor onbepaalde tijd, in tegenstelling
tot Impala’s, die een harem hebben die na de paartijd weer uit elkaar valt.

Voeg een reactie toe