My name is Frank and I’m your guide

woensdag 31 juli

De eerste resultaten zijn binnen en gelukkig viel het mee. Voor m’n zoogdieren-toets had ik 85% en voor “Intro to Guiding” maar liefst 96%. Die laatste had ik totaal niet verwacht, maar is mooi meegenomen omdat ik waarschijnlijk alles boven de 75% nodig zal hebben om mijn bomen-toets te compenseren. Die was, niet geheel ontoepasselijk, brandhout.

De ochtend begon met lessen over achtereenvolgens ecologie en taxonomie door Cobus. Vrij stugge stof, veel definities en dus studiedruk voor zaterdag. Deze week is de laatste week voor m’n Kruger-trip met de vijf medestudenten en zo langzamerhand zijn we er wel aan toe. Het buitenslaap-uitje was erg geslaagd, maar ondanks dat iedereen vrij goed geslapen had, blijkt dat er toch wel ingehakt te hebben.

Giraf trekt een gekke bek

Giraf trekt een gekke bek

Vanmiddag hebben we onder begeleiding van Trevor een gamedrive gedaan in Makhutswi (een reservaat naast onze campus). Het is voor het eerst dat Bushwise hier gamedrives mag doen dus ook Trevor kende hier de weg nog niet. Bleek een mooi gebied te zijn waar ik voor het eerst mocht rijden. Ik begon zoals dat gebruikelijk is met een “pre-drive briefing”, waarbij je jezelf introduceert en vertelt wat de planning is van de gamedrive. Daarnaast ook de huishoudelijke mededelingen met betrekking tot de veiligheid. Was alleen vergeten te vragen naar fobieën (niet onbelangrijk) en het uitzetten van alle electronica (zeer niet onbelangrijk), maar verder ging het aardig. Het rijden zelf was niet erg uitdagend; het was er zo vlak dat het me bijna aan thuis deed denken. Direct bij binnenkomst stuitten we al op een groep van 12 giraffen op een open vlakte, iets wat we nog niet eerder zo hadden gezien. Dat is een prettig begin van een gamedrive en je kunt je helemaal voorstellen dat zoiets direct de druk van de ketel haalt wanneer je met ‘echte’ gasten moet rijden.

Welke vogel zit hier die we in Nederland ook zien?

Welke vogel zit hier die we in Nederland ook zien?

Richting het einde kwamen we bij een meertje aan waar we een tijdje hebben gestaan. Krokodillen en vogels gezien. Een Malachite Kingfisher (één van mijn doelstellingen om dit half jaar te fotograferen) in de verte zien vliegen, maar niet op de gevoelige plaat kunnen zetten. Een stukje verder gereden om koffie met beskuit te doen; de krokodillen waren iets te groot om het risico aan de waterkant te nemen. Trevor vond het terrein wat weinig uitdagend en stelde voor mij morgenochtend op de gamedrive in Makalali de kans te geven op wat uitdagender terrein achter het stuur te kruipen.

Ik ga afsluiten omdat ik nog veel werk in mijn werkboek moet doen. Morgen de hele dag op gamedrives, dus veel studeerwerk zit er dan waarschijnlijk niet in.

Ik weet dat ik het al eerder gezegd heb, maar herhaal het nog maar eens: hartelijk dank voor alle leuke berichtjes!

7 reacties op “My name is Frank and I’m your guide

 1. Frans & Daja

  Tja Frank wat moet je nog zeggen, het is onvoorstelbaar wat jij daar meemaakt, mijn complimenten voor je fotos en de manier waarop je ons op de hoogte breng van je belevingen. Ik ruik de rook en de lucht van de braai door mijn scherm heen.
  TOP !!

 2. johan debruin

  hallo frank aller eerst gefeliciteerd prachtige resultaten allemaal mooie foto’s geweldig wat die foto betreft ik denk ook een nijlgans maar wat betreft Malachite Kingfisher is een prachtige vogel hij lijkt wel op een ijsvogel ik ga stoppen veel gezondheid en veel geluk met het vinden van alle dieren groetjes johmar

 3. Theo en ilona wessels

  Hallo frank, wij vinden het een voorrecht dat wij je blog mogen lezen. Op deze mannier komen wij een heleboel dingen aan de weet, wat jullie beleven, zien en leren van dit deel van de wereld. De foto’s zijn erg mooi en het filmtje van de campus is leuk om te zien hoe jullie leven. Wij zijn de Opa en Oma van Mayra ! Met hartelijke groet Ilona

Voeg een reactie toe