Panicum Maximum!

vrijdag 16 augustus

Dat is niet latijn voor een paniekaanval, maar de wetenschappelijke naam van Buffalo Grass, één van de grassen die morgen langs kunnen komen op het examen. Naast grassen staan er morgen nog twee examens op het programma; geologie en Viewing Potentially Dangerous Animals (VPDA). De hoeveelheid stof die we voor morgen moeten leren is immens, dus een lichte paniekaanval zou ook wel begrijpelijk zijn.

Niet in het minst door de ‘wake-up call’ die Charles ons aan het eind van de middag gegeven heeft. Maar liefst de helft van ons heeft in het eerste semester de 75%-eis niet gehaald! Dat betekent dat er met de nog tien overgebleven examens gecompenseerd zal moeten worden. Wat mijn eigen resultaten betreft; vandaag de drie nog openstaande examens terug gekregen. ‘Bomen’ was zoals verwacht een drama met 50%, reptielen was goed met 85% en taxonomie & ecologie boven verwachting met 95%. Al met al leidt dit tot een gemiddelde voor mijn eerste semester van 83%, waar ik best blij mee ben nu ik weet dat er gemiddeld zo slecht gescoord is. Ze zijn dit hier trouwens niet gewend, normaal haalt iedereen het wel zo’n beetje! Het is ons een raadsel waarom de resultaten tegenvallen, omdat de meeste mensen serieus bezig zijn (of in ieder geval de indruk wekken).

Naast het praatje over hoe we er allemaal voor staan, heeft iedereen die na de opleiding nog een half jaar op hun ‘placement’ praktijkervaring op gaat doen informatie gekregen over hoe dat in zijn werk gaat. Welke opties zijn er, wie heeft er welke interesse en hoe worden mensen uiteindelijk geplaatst. Ik heb de mensen die interesse hebben in een placement bij een verzekeringsmaatschappij gezegd dat ze hun CV’s bij mij kunnen inleveren, maar tot nu toe nog niets ontvangen.

Gezien de grote hoeveelheid stof van morgen heeft Charles aangeboden het examen om 12 uur te doen, in plaats van om 7 uur zoals gebruikelijk. Dat werd met graagte aanvaard. Ik ben er ook blij mee omdat ik een behoorlijk stuk van VPDA over het hoofd had gezien waar ik nu morgenochtend nog wat mee kan doen.

Veel meer valt er over vandaag niet te melden, behalve nog de foto’s die ik vanmorgen nam van een mooie zonsopkomst hier op de campus. Nu nog gauw even stampen, voor het slapen gaan.

Links het klaslokaal, waar we morgen weer zitten met examen

Links het klaslokaal, waar we morgen weer zitten met examen

Weerspiegeling in het zwembad

Weerspiegeling in het zwembad

 

5 reacties op “Panicum Maximum!

Voeg een reactie toe