Paprikapoeder

vrijdag 26 juli

Tijdens de EHBO-cursus van de eerste week leek het net of ik paprikapoeder gemorst had op m’n broek. Verder geen acht op geslagen, tot Matthew (medestudent) ineens begon als een gek z’n broek begon af te kloppen: ‘Pepperticks!’. Dat deed voor de meesten van ons niet direct een belletje rinkelen, maar gezien zijn lichte paniek volgden we z’n voorbeeld maar. Pepperticks zijn miniscule teken die in planten kruipen met z’n duizenden en als je er doorheen loopt, zitten ze op je schoenen, sokken, kleren en kruipen ze naar boven toe.

Vanmorgen op de bushwalk was het weer zover. Hoofdtrainert Charles liep voorop en zat op een gegeven moment onder de Pepperticks. Tegen de tijd dat hij het doorhad was de rest van de groep ook in meerdere of mindere mate de pineut. Na het nodige klopwerk was iedereen weer schoon. Tot deze week was ik wonderbaarlijk verschoond gebleven van Peppertick-beten, maar nu moet ik er stevig aan geloven. Gelukkig kun je van Pepperticks geen ziekte van Lyme krijgen. Wel het zogenaamde TBF (Tick Bite Fever), wat ook geen pretje schijnt te zijn. Afwachten dus, en zo veel mogelijk oppassen.

Cobus was 'back-up rifle' p de gamewalk van vandaag

Cobus was ‘back-up rifle’ op de gamewalk van vandaag

Na dit minder prettige praatje weer even terug naar vanmorgen. Met prachtig weer (en dus zoals gewoonlijk een erg fris begin) een wandeling van 3,5 uur gedaan. Vooral veel vogels gezien en genoten van het ‘los lopen’. In een wildgebied wandelen (met twee bewapende trainers voor de veiligheid) maakt het allemaal net iets spannender dan vanuit de Jeep. Ook wel lekker om wat meer inspannend bezig te zijn. We hebben nu stevig doorgelopen, naarmate de tijd verstrijkt zullen we minder afstand afleggen en meer stilstaan bij alle details die er te zien zijn. Op de terugweg van de bushwalk kwamen we (zoals altijd) over de Makhutswi-rivier.

Bavianen op de Makhutswi-rivier

Bavianen op de Makhutswi-rivier

Meestal is daar wel iets te zien (denk bijvoorbeeld aan het springende aapje van vorige week) en nu was het ook weer raak. Er stak een groep bavianen van 40-50 groot de rivier over.

’s Middags aan de studie gegaan. Het goede nieuws was dat de presentaties die we vandaag moesten doen naar volgende week worden doorgeschoven. Mede omdat wij later dan gepland terug waren van de bushwalk én omdat er morgen weer een examen op het programma staat. Het is dus weer tijd om aan de slag te gaan… met reptielen ben ik klaar, nu de laatste keer bomen doornemen.

Tot slot zoals gebruikelijk nog wat foto’s van de gamewalk.

r_IMG_1549

Krokodil in alg (of pollen)

Lilac-Breasted Roller in de vlucht

Lilac-Breasted Roller in de vlucht

Lilac-Breasted Roller in de boom

Lilac-Breasted Roller in de boom

Twee vlinders (we hebben nog geen insecten gehad)

Twee vlinders (we hebben nog geen insecten gehad)

2 reacties op “Paprikapoeder

Voeg een reactie toe