Some guys have all the luck

zaterdag 2 november

Vanmorgen om 8:00 in onze gloednieuwe huurauto richting Hoedspruit. Ash, James, Lawrence (we konden hem een keer terugmatsen na de veel liften die hij ons gegeven heeft) en ik. Voor de derde dag op rij moest ik helaas de optionele activiteit laten schieten, vanwege de voorbereidingen voor maandag. Donderdag was dat zelfs een gamewalk, wat ik helemaal jammer vond, omdat ik tot nu toe pas twee keer een gamewalk gedaan heb. Vandaag was het weer een gamedrive. Daarvan hebben we er genoeg gedaan, dus geen man overboord. Tot we terugkwamen uit Hoedspruit en erachter kwamen dat ze een geweldge luipaard-sighting hadden gehad. Vlakbij de auto, in de boom, drinkend uit een plas enzovoort. Een moeder met twee jongen, waarschijnlijk dezelfde die we drie maanden geleden met de sleep-out verjaagd hadden zien worden door de zeven leeuwen… Ben (onze buurman) was wel gegaan, terwijl hij de laatste keer ook al zo gelukkig was geweest deze drie luipaarden van zeer dichtbij te zien. Op een kill nog wel! Some guys have all the luck… Nou ja, ik ben hier nog een week of zes dus ik krijg waarschijnlijk ook nog wel genoeg te zien. (Maar het blijft even slikken ;-)).

In Hoedspruit ondertussen druk gewinkeld om alles voor maandag te verzamelen. Nieuwe mokken, nieuwe thermoskannen, koeksusters, Douwe Egberts koffie, plastic bakjes, waterflesjes, noem maar op. Ik wil niets aan het toeval overlaten. Gelijk twee maaltijden bij Sleepers opgehaald om vandaag en morgen makkelijk iets warms te kunnen eten. Alle tijd die er nog over is staat namelijk in het teken van de voorbereiding. Ik heb een lijst gemaakt van alle dieren, planten, bomen, etc. waar ik parate kennis over wil hebben en die is vrij lang. Het is alsof ik 50 spreekbeurten moet voorbereiden, en ik voel de druk langzaam toenemen. Samen met Macon ben ik als eerste aan de beurt, dus wij bespreken af en toe hoe het gaat. Morgen spreken we af hoe we de koffietafel voor vertrek hier op de campus om 5:00 uur gaan organiseren.

Nu is het weer aan de slag. In Hoedspruit heb ik mijn bomenboekje laten printen, dus nu is het feit opfrissen en nieuwe dingen erin proberen te stampen. Nog een oude foto, vandaag geen foto’s gemaakt, van de welbekend Red-headed Weaver. Ik beloof vanaf volgende week weer wat meer variatie in de plaatjes!

r_IMG_3169r_IMG_3177

1 reactie op “Some guys have all the luck

Voeg een reactie toe