St. Lucia, KwaZulu Natal

zondag 8 september

Gisterenavond m’n koffer en fototas gepakt en vanmorgen met z’n zessen vertrokken naar St. Lucia. Ik ben hier met Ash, Macon, Mayra, James en Kate. Ondanks dat het een behoorlijke rit is (we moesten om half Swaziland heenrijden), ging het achteraf vrij voorspoedig en snel. Om vijf uur waren we in onze lodge, na alleen echt gestopt te zijn voor een veel te vette hap bij Kentucky Fried Chicken. Op de route kwamen we plaatsnamen tegen als Middelburg, Amsterdam, Ermelo en Piet Retief (altijd al eens naartoe willen gaan…)

Het idee is dat we deze week niet alles met zijn zessen doen, maar in duo’s kijken wat we wanneer willen doen. Ik zal dus het meeste met Ash optrekken, met wie ik ook een kamer deel. Als het zo uitkomt zullen we regelmatig met de anderen eten en misschien ook wat uitstapjes doen. James heeft inmiddels verkering met Kate, dus die kunnen hun weekje weg goed gebruiken om eindelijk eens samen te zijn. Ik verwacht hem deze week dus wat minder te zien, ook al omdat zij in een andere lodge dan wij vieren zitten.

Vanavond ben ik met Mayra en Macon gaan eten. Ash had nog een doos kip over van de KFC, dus die bleef thuis eten. Het was erg gezellig met de dames. Mayra heeft de autosleutels bij James losgeweekt, dus morgen rijden we naar het strand (de mevrouw van de receptie raadde ons af om te voet te gaan, omdat er wilde dieren op de route kunnen zitten :-)).

Het weer is hier echt anders dan we gewend zijn; 35 graden en klef. De rest van de week geven ze echter koeler weer op, en da’s wel lekker met het oog op de activiteiten die we willen gaan doen.

Morgen komen de eerste foto’s van hier; we zitten prachtig met aan de voorkant de hoofdstraat met de supermarkt, pinautomaat en restaurants recht tegenover ons. Aan de achterkant grenst de tuin aan het water waar de nijlpaarden zitten. Die schijnen ’s nachts dan ook hier gewoon over het gras te banjeren. Ik ga vanavond maar eens goed luisteren of ik geknor kan horen…

3 reacties op “St. Lucia, KwaZulu Natal

  1. Moeders

    Klinkt goed Frank !!!!
    Even rust kunnen jullie wel goed gebruiken , spannend en leuk nijlpaarden in jullie tuin heel wat anders als koolmeesjes, merels , vlinders en kikkers in onze tuin ook leuk natuurlijk maar toch anders !
    Geniet van alles
    Gr. Moeders xxx

Voeg een reactie toe