Studeren en hosting

donderdag 24 oktober
Twee vrouwtjeskudu's

Twee vrouwtjeskudu’s

Vanmorgen begonnen met een gamedrive. Charles haalde ons om 5:30 uur op, en Tina zou rijden op Makalali. Tina is de student met het hoogste gemiddelde over de examens (maar liefst 96%) en ook tijdens de rit deed ze het uitstekend. Goed om te zien hoe de anderen het doen, daar steek ik zelf ook weer wat van op voor mijn eindassessment maandag over een week.

We zagen het gebruikelijke wild en daarnaast ook nog een hyena. Die liep onverstoorbaar voor onze Landrover langs, duidelijk op een missie om ergens naartoe te gaan. Vandaag was het bewolkt en behoorlijk fris, zoals de hele week al het geval is. Volgens mij is het weer niet veel anders dan in Nederland nu!

Hyena on a mission

Hyena on a mission

Gelukkig bleef het droog, maar omdat het eergisteren wel geregend had, zien we nu ook allerlei andere dieren tevoorschijn komen. Zo hebben we een Leopard Tortoise (schildpad) gezien en bovendien breek je bijna je nek over de duizendpoten. Mooie beesten om te zien en volstrekt ongevaarlijk. Dit in tegenstelling tot centipedes (honderdpoten?) die giftig zijn en een gemene beet hebben. Langs de weg zagen we vandaag een enorme duizendpoot van ik schat een centimeter of 25.

Duizendpoot

Duizendpoot

Little Bee-eater

Little Bee-eater

 

 

 

 

 

 

De pauzeplek onder een reusachtige Jackal-berry boom (waainr ik met m'n ouders tevergeefs een Purple-crested Turaco gezocht heb)

De pauzeplek onder een reusachtige Jackal-berry boom (waarin ik met m’n ouders tevergeefs een Purple-crested Turaco gezocht heb)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij terugkeer op de campus tosti’s van Iris gegeten (een lunchfavoriet onder de studenten) en daarna weer vol aan de studie. Vandaag alle definities uit het level 1 boek overgenomen in een A4-schrift. Dat zijn 17 kantjes, en dan moet ik nog alle tabellen doen die we moeten kennen. Ben nu goed bezig, wat een gerust gevoel geeft, ook al moet ik nog een enorme berg verzetten om alles erin te krijgen voor het examen woensdag. Ook mijn werkboek is nu bijna klaar om ingeleverd te worden.

Tussen het studeren even ontspannen met de camera: een Blue Waxbill naast mijn kamer

Je hoeft niet altijd ver weg om mooie dingen te zien: een Blue Waxbill pal naast mijn kamer

Om 17:00 uur verzamelden wij (de 10 die gisteren naar Kruger waren) ons om te bespreken hoe we de anderen die vandaag naar Kruger waren zouden vergasten. Het was nu namelijk aan ons de beurt om gastheer te spelen. We besloten het groots aan te pakken en bij het zwembad een eettafel op te zetten. Naast de kamer van James en mij ligt een oude, maar nog nette, braaiplaats die nooit gebruikt wordt. Die hebben we schoongeveegd en omgetoverd tot ontvangstplek waar onze collega-studenten na aankomst met een drankje konden relaxen. Het resultaat mocht er zijn; een soepele ontvangst en snelle service aan tafel. Zoals wij gisteren zelf gemerkt hebben is dat erg prettig na een lange vermoeiende dag in Kruger Park.

Dinertafel aan het zwembad

Dinertafel aan het zwembad

De ontvangstplaats met kampvuur

Tina probeert de ontvangstplaats met kampvuur uit voordat onze medestudenten arriveren

 

Morgenochtend is het weer gamedrive; deze keer zijn er net als vandaag vier mensen die meegaan, het absolute minimum om het door te laten gaan. Gelukkig maar, want ik wil zoveel mogelijk meters maken nog voor mijn assessment. De spanning stijgt…

Voeg een reactie toe