Studeren en walvissen in Hermanus

zaterdag 26 oktober

Vandaag niet zo heel veel te melden; alleen maar gestudeerd. Wel veel kunnen doen, gelukkig. Begonnen op mijn vaste studeerplek aan het zwembad, maar na een tijdje werd het daar te warm. Na een paar dagen zware bewolking en koele temperaturen hoeft de zon maar even door te breken of het is weer boven de 30 graden. Aan het eind van de middag nog wat regen gehad, maar dat zette niet echt door. Al met al is het veel te droog en de trainers hebben dan ook besloten onze dam aan te vullen met water uit de bron. Dit om te voorkomen dat de laatste vissen droog komen te liggen…

Paradise Flycatcher

African Paradise Flycatcher

Tijdens het studeren buiten valt des te meer op dat er zich steeds meer vogels melden. Na het instuderen van alle vogelgeluiden is het bijkomende voordeel dat we nu aan het geluid kunnen horen of er iets interessants in de buurt is en dan gericht op zoek kunnen gaan. Vandaag waren dat bijvoorbeeld drie Paradise Flycatchers. Ik heb er eentje op de foto gekregen, wat nog niet eerder gelukt was. Daarnaast heb ik wat foto’s gemaakt van onze huis-weaver; een Red-headed Weaver die de boom pal voor ons douchehuisje heeft uitgekozen om zijn nest in te bouwen. Met succes, want er zit inmiddels ook regelmatig een vrouwtje bij hem. Wij moeten eraan denken niet al te veel lawaai te maken bij het verlaten van het toilet, anders schrikken ze zich steeds een hoedje. Tot slot zag ik tijdens het studeren ook nog twee libellen die aan het paren. Dat doen ze in de vlucht, waardoor ze op een soort Chinook-helicopter lijken.

Red-headed Weaver vraagt zich af wanneer ik weer ophoepel zodat hij terug kan naar zijn nest

Red-headed Weaver vraagt zich af wanneer ik weer ophoepel zodat hij terug kan naar zijn nest

Parende libellen!

Parende libellen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben en Tina op hun vaste plek in de tuin; zoals iedereen geconcentreerd aan het werk

Mijn buren Ben en Tina op hun vaste plek in de tuin, met mijn was op de achtergrond

Voor de verandering dus eens niet naar Hoedspruit gegaan. James was zo vriendelijk om een opwarmmaaltijd van Sleepers mee te nemen zodat ik ’s avonds snel en makkelijk iets te eten had. Hij was zelfs zo vriendelijk om vandaag ook tussendoor nog even de tondeuse in mijn haar te zetten. Ik kan er weer een tijdje tegenaan dus. De sfeer op de hele campus is nu trouwens anders dan anders. Je kunt merken dat het voor iedereen erop of eronder is; overal zitten mensen te studeren, veelal samen, en de stof is het gesprek van de dag. Vooral de hoeveelheid; het is moeilijk er overheen te zien maar gelukkig hebben we nog drie volle dagen te gaan.

Als afsluiting een (kort) filmpje van de walvissen die in Hermanus sprongen voor ons huisje. Opgenomen vanaf de luie stoel op het grasveld! Moeilijk voor te stellen dat het alweer een week geleden is…

 

 

2 reacties op “Studeren en walvissen in Hermanus

  1. Gerard

    Hoi Frank,

    Blijf schrijven Frank. Weet zeker dat je een hoop mensen blij maakt met je belevenissen en verhalen. Mooi avontuur. Sterkte s met de studie de komende dagen en alvast heel veel succes met het grote examen. Gaat helemaal goed komen.

Voeg een reactie toe