Studiedag

vrijdag 6 september

Elke vrijdag is het in de ochtend de optionele activiteit. Die is nu al een paar keer niet doorgegaan wegens gebrek aan belangstelling. Ook vanochtend kwamen we niet tot het vereiste minimum van vier deelnemers (Gerard: deze keer was ik wel geïnteresseerd :-)). Dus maar de ochtend gebruikt om te studeren (net als de rest van de dag trouwens). Morgen staan er weer drie examens op het programma; insecten/spinnen/schorpioenen, amfibieën en vissen.

Ons vervoer naar St. Lucia

Ons vervoer naar St. Lucia

Een aantal mensen gaat in de ochtend naar Hoedspruit om huurauto’s op te halen voor de verschillende uitjes die iedereen gaat doen. Voor onze trip naar St. Lucia gaan Ash en James de auto ophalen. Blijkt uiteindelijk een Mercedes-busje te zijn voor 8 personen. Genoeg ruimte voor ons zessen dus en dat is maar goed ook, want het is 8,5 uur rijden van de campus naar St. Lucia. Met pauze erbij zullen we zondag dus de hele dag zoet zijn.

Rond de lunch sprak ik Tina (mijn buurvrouw) die vroeg of ik het slechte nieuws al gehoord had. Ik dacht dat dat iets te maken zou hebben met onze huurauto maar het bleek om iets heel anders te gaan. Medestudenten CJ, Emma en Anna hadden ook een huurauto opgehaald voor de komende vrije week. Terug van Hoedspruit op het laatste stuk over de onverharde weg naar de campus ging het echter mis; Anna raakte de macht over het stuur kwijt en de auto begon te spinnen en raakte van de weg. Uiteindelijk kwamen ze tegen een boom tot stilstand. De auto is waarschijnlijk total-loss maar wonder boven wonder zijn ze er zonder kleerscheuren van afgekomen. ls de boom er niet had gestaan was het waarschijnlijk veel ernstiger geweest. Ze zijn naar het ziekenhuis geweest om röntgenfoto’s te laten maken, maar meer dan een paar schrammen en blauwe plekken blijkt er gelukkig niet aan de hand.

Oh… ik hoor net via de internetradio dat Estland gelijkmaakt.. het lijkt erop dat de Feyenoord-verdediging de lijn doortrekt in Oranje? Moet tot morgenochtend wachten voor ik weet hoe het af gaat lopen; moet nu weer zoals elke vrijdag het laatste studierondje maken om morgen klaar te zijn voor het examen…

1 reactie op “Studiedag

Voeg een reactie toe