Tjilp. Twiet. Kah!

maandag 7 oktober
James (r) en ik studeren op de vogelgeluiden

James (r) en ik studeren op de vogelgeluiden in de “mancave”

Als je meer dan 100 vogelgeluiden vier keer op een dag herhaalt wordt je daar behoorlijk tureluurs van. Sterker nog, ik vraag me af of het herkennen van al die geluiden wel te doen is voor zaterdag…. Gelukkig hadden we vandaag ook nog oefenen met het jachtgeweer voor ons praktijk-assessment donderdag. Dat gaat inmiddels redelijk goed, al zal het erg lastig worden donderdag ook echt mijn Advanced Rifle Handling te halen. Voor de beeldvorming; van de 17 studenten uit de vorige groep hebben het er maar vier gehaald. Waarschijnlijk mensen met al wat schietervaring. Desalniettemin heb ik er veel zin in, omdat het ook gewoon erg leuk is. Charles neemt de assessments af, en heeft daarin wat moeten schuiven omdat hij morgen en overmorgen zelf een assessment heeft. Hij gaat op voor “SKS Birding Specialist”; het hoogste niveau dat je kunt halen. Als wij iets te klagen hadden over onze honderd vogelgeluiden; hij moet er meer dan 300 kennen.

Valt het op dat onze kamer vroeger een toilet was?

Valt het op dat onze kamer vroeger een toilet was?

In de middag hebben James en ik de laatste hand gelegd aan het muggenscherm voor ons raam; het bijsnijden van het overtollige schuim. Het begint er goed uit te zien, alleen nog een likje verf in de kleur van het houtwerk en je zou denken dat het er hoort te zitten. Gisteren hadden we de boel al dichtgeplamuurd waardoor we eindeljk ’s nachts een raam open kunnen doen en dat is een verademing nu het warmer wordt.

Om 15:30 met Trevor vertrokken naar Makhutswi voor een gamedrive. Je merkt dat de sfeer anders wordt tijdens de gamedrives; iedereen is serieuzer en betrokkener (al wordt erook nog genoeg gelachen). Nu iedereen zo’n beetje weet waar hij of zij de placement gaat doen en de praktijkassessments minder dan een maand weg zijn, voelt iedereen de behoefte om echt gebruik te maken van de tijd buiten. Gevolg is dat we veel meer doorvragen (aan elkaar en aan Trevor) over wat we vertellen, om op die manier zo veel mogelijk praktische kennis op te doen die we zelf weer kunnen gebruiken. Eigenlijk is het zonde dat ik het straks niet in de praktijk toe ga kunnen passen. Alhoewel, als alles goed is mag ik vrijdag (onder begeleiding van Trevor) mijn ouders in Makalali meenemen op gamedrive. Mooie gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen.

Vandaag nog wat resultaten teruggekregen van eerdere examens; 88% voor vogels, 98% voor Conservation Management en 100% voor Weer & Klimaat. Mis nog één resultaat (Geschiedenis van afgelopen zaterdag), maar vrijdag krijg ik in de eindevaluatie van dit semester mijn Bushwise-gemiddelde over alle modules te horen (ik baal nog steeds van die 50% op Bomen in het eerste semester…)

 

weetjevandedag

Een Baboon-spider (familie van de bij ons beter bekende vogelspin) kan wel 25 jaar
oud worden. Hij graaft een tunnel in de grond met onderin een vertakking naar
een ruimte waar hij de meeste tijd doorbrengt.  Mocht het hol vernietigd worden,
dan zal de Baboon-spider geen nieuw hol graven en is hij ten dode opgeschreven

Onderzoekers hebben geprobeerd een exacte kopie van het hol te maken, maar zijn
er nog niet in geslaagd iets te construeren wat de Baboon-spider ook
daadwerkelijk wil betrekken. Zelf wanneer het hol in tact (met aarde en al) naar een
andere plaats overgebracht wordt, is hij er met geen stok naar binnen te krijgen.

Voeg een reactie toe