Weer online

maandag 26 augustus

Gisteren kon ik de hele dag niet inloggen op mijn blog… gegoogled op mogelijke oorzaken en oplossingen maar wat ik ook probeerde, niets werkte. Uiteindelijk mijn provider maar gemaild in de hoop dat ze me konden helpen. Wat bleek, zij hadden het IP-adres van Bushwise afgesloten omdat ze vermoedden dat er vanaf dat adres aanvallen op mijn blog werden uitgevoerd! Gelukkig is het adres nu weer vrijgegeven, zodat ik weer berichten kan plaatsen. Te beginnen met het inhalen van gisteren (en vanavond weer een reguliere update)…

zondag 25 augustus

Vanmorgen rustig aan gedaan… Lawrence was bereid om naar Hoedspruit te rijden zodat we de broodnodige boodschappen konden doen. Na een hele week in het veld voor onze Cybertracker-opleiding is alle mineraalwater verdwenen uit de koelkast en zijn de energy-bars ook op. Een goede gelegenheid om gelijk een waterkoker te halen voor op de kamer, want da’s handig. Na het boodschappen doen lunchen bij Spur (soort fastfood-BBQ-keten) en weer terug naar de campus. Om 14:30 is het rijles voor alle studenten die op placement gaan na de opleiding (en dus niet voor mij). Eén voor één moeten ze met een vrachtwagentje onder andere proberen achteruit te rijden door onze poort, wat de een beter lukt dan de ander. Trevor hapt later naar adem als hij hoort dat ze hiervoor de poort van de campus hebben gebruikt, dat was dus niet de bedoeling. Gelukkig is het niet misgegaan.

Rond het middaguur geprobeerd in te loggen op mijn blog, wat niet lukte. Gisterenavond laat ging dat al niet op mijn telefoon, maar ik ging ervan uit dat het een tijdelijke hick-up zou zijn. Helaas blijkt na veel puzzelen het probleem nog niet opgelost, dus voorlopig kan ik geen berichten plaatsen op mijn blog. Morgen maar eens contact opnemen met mijn provider, wellicht weten die hoe het op te lossen is.

Om 14:30 ben ik ‘achter’ mijn telefoon gaan zitten met de koptelefoon op; Radio Rijnmond luisteren om Feyenoord-NAC te volgen. Gelukkig hebben ze nu eens een keer gewonnen…  dat doet wonderen voor mijn humeur op de zondagmiddag. Na de wedstrijd ben ik Sean (Zuid-Afrikaanse medestudent) gaan opzoeken, want die heeft een tondeuse en scheert gratis iedereen bij (die dat wil tenminste). Stuk makkelijker dan hier een kapper zien te vinden (en dan daar nog eens zien te komen ook).

Om 18 uur is het tijd om te eten. Trevor heeft steaks gemarineerd en bereidt ze op de BBQ. Zó moet dat dus…. Onze BBQ-pogingen vallen in het niet bij deze geweldige steaks. Om met zijn eigen woorden te spreken: “I’m so brilliant, I should have been two people!”.

1 reactie op “Weer online

Voeg een reactie toe